imam 31 godinu i vec 5 godina probleme sa disanjem koji su nastali posle prvog porodjaja. Bila sam kod vise lekara i misljenja su razlicita sto me pravi nesigurnom. Gusenja su skoro uvek prisutna uz bol u plucima,kasljanje i slajm koje je bele boje retko zuckaste, mucninu, bol u levom predelu grla i u poslednje vreme podrigivanje.
rentgen pluca je dobar , poslednji nalazi polmologa su sledeci VC3,4L,
FEV1:2.7L,SRaw 1.0OkPa*sec, RV36%TLC.
nalazi krvi su isto dobri sem CRP nalaza koji je visestruko povecan isto vec godinama, test alergije je negativan.
bila bih zahvalna za svaku pomoc ili savat!
hvala
problemi sa disanjem
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 17, 2007 12:29 pm
kao prvo bih htela da se zahvalim na brzom odgovoru, terapiju ne primam nikakvu a Ct grudnog kosa nije nikad uradjan a kao sto sam vec napisala rentgen pluca je normalan!dr ivica napisao:Posaljite ceo spirogram, sa vrednostima u procentima i recte je li radjen pod terapijom ili ne. Kakav je CT grudnog kosa?
kompletni nalazi su sledeci:VC:3,4L(86%soll).FEV1:2.7L(80%soll).SRaw 1.0kPa*sec(soll<1).RV36%TLC(soll<29%)
To je sve sto sam dobila od nalaza, nadam se da cete moci da mi pomognete!
Mozda bi trebali da odete na ultrazvucni pregled medjurebarnih misica,jer moguce da doslo do pucanja ili neke negativne aktivnosti na nekom od misica,koji se pri udisaju istezu.Mada to opet ne objasnjava pojavu slajma,ali moguce da je,ukoliko je misic bio prekinut pa se obnovio,napravio neku izbocinu koja smeta plucima,pa dolazi do izlucivanja slajma.
Ipak je najbolje da se konsultujete sa dr. Ivicom,i da uradite sve analize koje vam kaze.
U svakom slucaju nadam se da nije nista ozbiljno i zelim vam srecu
Ipak je najbolje da se konsultujete sa dr. Ivicom,i da uradite sve analize koje vam kaze.
U svakom slucaju nadam se da nije nista ozbiljno i zelim vam srecu

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Granicna vrednost FEV1 i Tifno indeks koji sam sam izracunao iz ovoga sto ste postavili ukazuje na obstruktivni nalaz,odnosno nalaz tipican sa Hronicnu obstruktivnu bolest pluca ili za astmu. Potrebno je uraditi bronhodilatacioni test, dati Vam da udahnete Ventolin, pa proveriti onda spirogram. A ako uradite CT pluca, imacete podatak da li imate bronhiektazije ili druge promene...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.