Problem sa grlom

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
aleksaaa110
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 11, 2020 5:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Problem sa grlom

Post od aleksaaa110 »

Dobar dan,
Prije otprilike 2 nedjelje, primijetio sam da mi se na vratu sa lijeve strane pojavila neka oteklina, limfna zlijezda. Nakon par dana takodje mi se javio osjecaj u grlu kao da mi je zapao neki komadic hrane i osjetim ga dok gutam. Takodje i jedno jutro u pljuvacci sam primijetio krv.U medjuvremenu limfna zlijezda se smanjila, ali ovaj osjecaj u grlu nije prestao. Pocetkom godine bio sam bolestan, grlo me boljelo i imao sam temperaturu, eto i do da napomenem. Prije 7 dana bio sam kod orl, propisala mi je Orvagil, to sam pio ali nije pomoglo. Krvna slika isto u redu, CRP 1. Danas sam bio na ultratzvuku vrata i tu je sve u redu, samo ta lijeva limfna zlijezda blago uvecana. Doktorica kaze da je to rezultat neke upale, ali stvarno ne znam kako je jer crp nije nista pokazao i a pio sam antibiotik... Ne znam stvarno sta bi moglo da bude, u panici sam vec 2 nedjelje. Ako neko ima ideju sta bi to moglo da bude, neka napise.
Hvala i srdacan pozdravpro
Odgovori