Problem sa grlom i plucima

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Dejan892
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2015 3:50 am

Problem sa grlom i plucima

Post od Dejan892 »

Bio sam dosta prehladjen oko nove godine, od 6 januara sam primao deset dana penicilin, i prva 3 dana deksazon sa penicilinom. Prehlada i temperatura je prosla, ali bolovi u plucima, i uzasno grebanje i bolovi u grlu nisu. Sreo sam svog lekara danas,pogledao mi je grlo, reko mi je da odem sutra da mi prepise opet injekcije. Komsinica moja koja je inace doktor opste prakse, rekla je da je to previse injekcija. Ne znam sta da radim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Problem sa grlom i plucima

Post od aaaca »

Па ко још због прехладе даје инекције и кортикостероиде?!?!

Обично се не узима ништа, а тек ако се добије бактеријска инфекција онда иду таблете антибиотика. Инекције се дају у неким жестоким случајевима.

Има ли код тебе неког разлога што ти је дао инекције?
Dejan892
Novi član
Novi član

Post od Dejan892 »

ništa mi nije reko, kad sam otišo na pregled samo mi je pogledao grlo, inače grlo mi je dosta upaljeno, i slušao pluća. To je to, samo mi je napisao ono za injekcije.
Dejan892
Novi član
Novi član

Post od Dejan892 »

inace nikad dosad nisam primao penicilin, otkad sam primio zadnju injekciju, imam svrab po licu i po glavi. I pocne da mi se trese celo telo ovih dana. Bio sam na hitnoj, da nije neka alergijska reakcija, reklu si sve je u redu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Вероватно јесте алергија. Када следећи пут будеш примао инекцију, ОБАВЕЗНО седи код њих сат или сат и по времена. Пеницилински шок може да се јави и сат касније и веома је опасан. Ако ниси на дохват одговарајуће терапије мала је шанса да се преживи.

Ко ти је преписао инекције? Лекар у студентској поликлиници?
Odgovori