preventiva zbog udisanja stetnih cestica na pepelistu

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
skrelja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 5:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

preventiva zbog udisanja stetnih cestica na pepelistu

Post od skrelja »

Moj suprug trenutno radi u Kostolcu na pepelistu.Vozi kamion i svakodnevno je izlozen prasini.Ali ta prasina je nastala od najgorih mogucih otpada .Sekiram se kakve posledice moze da ima zbog toga i sta je moguce uraditi da se zastiti.
svetlana
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

U Japanu ljudi u mnogo cistijim uslovima nose stalno maske preko usta i nosa. Poznajuci nas kraj (Pozarevac, Kostolac...), savetujem da suprug nosi masku i ako mu se neko podsmeva ili ruga, neka ga slobodno pocasti bilo kojom odgovarajucom psovkom! Kod nas je obicaj da se svi prave pametni i hrabri - ali treba pre te dve stvari biti TREZVEN i MUDAR.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
skrelja
Novi član
Novi član

Post od skrelja »

Hvala na odgovoru još samo da supruga ubedim da nosi masku
svetlana
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ne bih da vas plasim, a i reci cu ovde nesto st je javna tajna: Kostolac i radinac su mesta na kojima mnogi radnici imaju hronicno povisen broj leukocita, precutkuje se da postoji dosta radioaktivnog otpada, a kamiondzije su ugrozene i od dobijanja maligniteta prostate i testisa... Ako cemo posteno - "puna ratna oprema", kombinezon, maska, redovno insistiranje kod referenata astite na radu da se meri radioaktivnost i vozila i tereta koji se prevozi... Samo tako ce se smanjiti broj umrlica sa mladim osobama na njima. Zelim vVama i Vasoj porodizisve najbolje u zivotu, ne dajte da se zbog plate i hirova neogovornih upropasti jedino sto imamo - zdravlje...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
skrelja
Novi član
Novi član

Post od skrelja »

to sto ste mi napisali ja sam znala da se radi o radioaktivnom otpadu cak sam jednom i ja bila tamo pre dve godine jedan dan i nikad vise i bila spremna da odbijem svaki put da idem tamo.moj posao je posao geometra i moj neposredni rukovodioc nije imao razumevanja da me ne salje tamo pogotovo sto sam zena,majka.raspitala sam se dobro ja od cega je taj pepeo.rukovodioc mi je na moje pitanje sta da radim pogotovo kad duva vetarodgovorio mi je da se zabulim.bila sam tamo tasj dan i po cenu otkaza ja ne idem tamo.sada sam pokusala da skrenem paznju na radnike koji su tamo evo vec drugi mesec da naprave smenu da ih zamene jer se ljudi pogusise ali niko nista .moj suprug cuti i radi jer nije od onih koji bi prihvatio lako posledice zbog odsustvovanja mislim na otkaz.
svetlana
Odgovori