ponovo ja
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
ponovo ja
pocela sam sa inozijazidom 1.1.2007 godine. Prvi mesec transaminaze su mi bile 23 sto kazu u normali, da bih drugi mesec bile 685 kazu nenoramlno velike jedinice, nisam imala nikakve bolove, nisam povracala niti imala glavobolje. Lek mi je prekinut, posle nedelju dana transaminaze su bile 300. Da li uzimanjem ovog leka, i nastavka na njihovo insistiranje, moze doci do hepatitisa B ili C i u cemu se tu uopste radi. Kako zivim u Canadi, te ih ne mogu bas sve razumeti, kazu da nemam potrebe za panikom. Molim Vas da mi odgovorite jer mi sve ovo postaje nejasno. hvala unapred
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne,od leka ne možeš nikako dobiti hepatitis B, C, D...
Mislim da treba nastaviti sa Izonijazidom ako transaminaze još padnu...
P.S. A to da si preležala "tuberkulozu na nogama" - ne verujem. Došla si verovatno u kontakt sa bacilom tuberkuloze kasnije u životu ( prvi put se mi svi, a nadam se i ti ako si iz naših krajeva,srećemo sa virusom na rođenju BCG vakcinacijom!) a Kanađani iz straha da dolaziš iz zemlje sa srednjom incidencom, odmah dali hemioprevenciju Izonijazidom. A i zbog njihove visoke incidence HIV-a čiji je najšešći prvi "vesnik" tuberkuloza...
Mislim da treba nastaviti sa Izonijazidom ako transaminaze još padnu...
P.S. A to da si preležala "tuberkulozu na nogama" - ne verujem. Došla si verovatno u kontakt sa bacilom tuberkuloze kasnije u životu ( prvi put se mi svi, a nadam se i ti ako si iz naših krajeva,srećemo sa virusom na rođenju BCG vakcinacijom!) a Kanađani iz straha da dolaziš iz zemlje sa srednjom incidencom, odmah dali hemioprevenciju Izonijazidom. A i zbog njihove visoke incidence HIV-a čiji je najšešći prvi "vesnik" tuberkuloza...
ne veruje
zasto ne verujes da jesam prelezala tuberkulozu na nogama, to sve navedeno i jeste u otpusnoj listi, gde sam iz bezazlenog razloga i saznala sve to 2004 godine. Verovatno znas Prof.Dr Vesna Bosnjak, koja me je i vodila sve ovo vreme, sve do dolaska ovamo. Ja bih se najvise sa tim NE VERUJEM! salila sama sa sobom, ali eto nije sala vec istina. Hvala jos jednom na ukazanoj pomoci.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
OK, iz napisanog nisam razumela da li ti je ta dg "postavljena"onako usput, gledanjem samo RTG pluća ili si dijagnostikovana na način na koji se inače dijagnostikuje TB ( nalazom Mycobacterium tuberculosisa u sputumu ili nalazom bacila zasejavanjem sputuma na Low podlozi). Tek onda s može postaviti dijagnoza plućne tuberkuloze. To znači da te je profesorka lečila kao kategoriju I (sputum pozitivna ) ili kategoriju III(sputum neg. TB) antituberkuloticima prve linije dva meseca u početnoj fazi i još 6 meseci u kontinuiranoj fazi...Pozz