Pozdrav,ovde Vlada.Imam 24 god.Svom problemu ne znam tacan uzrok i posle 4 meseca navodnog lecenja od kada su se pojavili prvi simptomi bolesti pa i posle uzimanja lekova koje su mi prepisivali lekari itd.
Naime sve je pocelo kao jak kasalj koji je trajao mesec i po dana.Isti me je nekada budio iz sna i svojom jacinom me terao na povracanje.Pored ovoga osecao sam neki bol u predelu grudne kosti i nekakav pritisak kao kada bi vam neko stavio ciglu na grudi,uz sve to nekada se javljao osecaj i prisustva stranog tela u jednjaku koje ne moze da se proguta.Isao sam kod pulmologa,odradio snimanje pluca,spirometriju,isao kod alergologa,specijaliste za uho,grlo i nos i navodno je sve bilo u redu.
Pio sam razne vrste lekova ali stanje se nije popravljalo pa ni do danasnjih dana.
Nekada se desi da ti simptomi malo stagniraju ali se posle izvesnog vremena vracaju.Osecaj nedostatka vazduha,pritiska u grudnom kosu,gorusice i nekada mucnine u zelucu je gotovo uvek prisutan.Ne znam vise gde da idem i kome da se obratim.Neki ljudi me savetuju da idem kod neuropsihijatra,psihologa itd.
Inace znam da budem dosta nervozna osoba.Nekada se desavalo i da ne mogu da zaspim nocu,da imam utisak da mi je srce stalo pa se onda uzbudim.Da li je ovo sve mozda na nekoj eventualnoj nervoj bazi? Svaki odgovor je dobrodosao.Hvala puno
Pomozite...problem sa disanjem
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Najverovatnije sve i jeste psihogenog porekla. O somatoformnim poremecajima (telesnim tegobama) nastalim usled neuroze (nervoze) anksioznog tipa (napetog, "plus" tip) ili mesanog anksio-depresivnog ("plus-minus" tip) smo vec dosta pisali ovde. leci se kombinacijom antidepresiva (Flunirin, Zoloft, Amyzol...) i sedativa (Ksalol, Bromazepam, Rivotril, Lorazepam...).
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.