Polenska alergija
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Polenska alergija
Posto sam vec osetio prve simptome polenske alergije(rinitisa), zanima me da li sam zakasnio sa imunizacijom(vakcinom)?
Postoji li neki nacin da ublazi ili smanji simtome alergije jer je to kod mene iz godine u godinu postalo sve jace i bukvalno neizdrzivo!?Hvala!
Postoji li neki nacin da ublazi ili smanji simtome alergije jer je to kod mene iz godine u godinu postalo sve jace i bukvalno neizdrzivo!?Hvala!
da, zakasnili ste sa vakcinom
ona se prima oko nove godine najkasnije jer period imunizacije traje mesec ipo dana...a ova god je topla pa ce cvetanje krenuti vec sad, a ne u aprilu
nisam dr, ali imam ISTI problem, i danas sam bila kod svog alergologa pa vam prenosim sta mi je rekao
zbog nekog nesporazuma i traljavosti lekara nisam dobila prave smernice na vreme i sada sam zakasnila sa imunizacijom
rekla mi je dr da se javim u oktobru opet, pa da krenem sa imunizacijom za 2008. godinu na vreme
do tada mozete piti aerius recimo
ona se prima oko nove godine najkasnije jer period imunizacije traje mesec ipo dana...a ova god je topla pa ce cvetanje krenuti vec sad, a ne u aprilu
nisam dr, ali imam ISTI problem, i danas sam bila kod svog alergologa pa vam prenosim sta mi je rekao
zbog nekog nesporazuma i traljavosti lekara nisam dobila prave smernice na vreme i sada sam zakasnila sa imunizacijom
rekla mi je dr da se javim u oktobru opet, pa da krenem sa imunizacijom za 2008. godinu na vreme
do tada mozete piti aerius recimo
Pre dva dana sam bio kod alergologa;ovako mi je dao pronison 6 dana, aerius 15 dana i posle ispijanja pronisona amp. kenaloga od 40mgr.
Po kompletnoj sanaciji promena indikovano uraditi alergotest.Tako kaze covek, kaze alergotest nije validan sad raditi, i da su alergije u sustini velika nepoznanica..poz
Po kompletnoj sanaciji promena indikovano uraditi alergotest.Tako kaze covek, kaze alergotest nije validan sad raditi, i da su alergije u sustini velika nepoznanica..poz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Alergije jesu nepoznanica, ali je i ovo lecenje koje vam je predlozeno pod znakom pitanja, obzirom da cete posle sanacije i cekanja da prodje dejstvo koriscenih lekova (koji ometaju alergotest) uleteti pravo u polensku sezonu - i tada ce krenuti ponovo (verovatno) alergija - ako je ima. Ukratko - cekanje na "sanaciju" nije doktrinarno i racionalno resenje, to je samo stav jednog dela klinicara.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Ja zivim na jugu C.G, ovde je vegetacija mnogo prije.Neznam sta je, dali je uopste polen, moguce je da je alergija drugog tipa,grinje ili neznam vec sta.
Sedim za kompom i jedva kucam trenutno od alergije koliko me stegla!
Ali sta da se radi,boze moj ima i gorih stvari u zivotu.Svima hvala za dosadasnje odgovore!
Sedim za kompom i jedva kucam trenutno od alergije koliko me stegla!
Ali sta da se radi,boze moj ima i gorih stvari u zivotu.Svima hvala za dosadasnje odgovore!
Ja sam radio alergo test u avg.2003. i alergican sam na polen trava. Posto sam tada bio bolestan,alergolog mi je prepisala Pressing i Otricorten sol. Pressing sam pio dok sam bio bolestan (7-15 dana), a umesto Otricorten sol.(posto ga nije bilo) dali su mi Olinth kapi za nos kao zamenu. Najmanje dve godine pre ovoga ja imam probleme sa disanjem tj. od sredine juna do oktobra imam totalnu blokadu nosa. Stavljajuci ove kapi ja sam progledao. Ali sta se desava,vec druge godine koristim ih od juna do novembra,trece do decembra,a ove jos nisam prekinuo. Jednostavno ne mogu bez Olinth kapi,mada ih stavljam u minimalnim kolicinama bukvalno po jednu kap u obe nozdrve! Sprej sam odbacio jer ga potrosim za manje od mesec dana,dok mi kapi traju dva meseca. Vec duze planiram da posetim lekara da pitam sta da radim,ali posao,druge obaveze....,jednostavno sam mnogo zapostavio samog sebe i najlakse mi je da stavim Olinth( dva puta dnevno,ujutro oko 8,i uvece oko 7).Sta da radim,ovo nije normalno,imate li neki savet
Inace imam bronhitis(spazam) od 6 godine,u vojsci (20 god) su to registrovali kao laksi oblik astme,uz sve pratece terapije koje sam izbegavao kad nije bilo potrebe (pravio se pametan),sada imam 32 godine (bronhitis napadi retki-da ne kazem nestali ali ih nema onakvih kakvi su bili ranije). Hvala unapred!
Ja sam radio alergo test u avg.2003. i alergican sam na polen trava(vrednost 19,7-tako pise). Posto sam tada bio bolestan,alergolog mi je prepisala Pressing i Otricorten sol. Pressing sam pio dok sam bio bolestan (7-15 dana), a umesto Otricorten sol.(posto ga nije bilo) dali su mi Olinth kapi za nos kao zamenu. Najmanje dve godine pre ovoga ja imam probleme sa disanjem tj. od sredine juna do oktobra imam totalnu blokadu nosa. Stavljajuci ove kapi ja sam progledao. Ali sta se desava,vec druge godine koristim ih od juna do novembra,trece do decembra,a ove jos nisam prekinuo. Jednostavno ne mogu bez Olinth kapi,mada ih stavljam u minimalnim kolicinama bukvalno po jednu kap u obe nozdrve! Sprej sam odbacio jer ga potrosim za manje od mesec dana,dok mi kapi traju dva meseca. Vec duze planiram da posetim lekara da pitam sta da radim,ali posao,druge obaveze....,jednostavno sam mnogo zapostavio samog sebe i najlakse mi je da stavim Olinth( dva puta dnevno,ujutro oko 8,i uvece oko 7).Sta da radim,ovo nije normalno,imate li neki savet[/quote]
Pedja, koriscenje kapi koliko sam ja iskusio na sebi, uvek ima propratne lose pojave.
Dok sam koristio nafazol kapi, imao sam odlican ucinak,ali kasnije vise nisam mogao bez njih, ako ih ne stavim nos mi se potpuno "zabetonira".Prestao sam da ih koristim i trebalo mi je petnaestak dana da mi se nos vrati u normalu.
Sad trenutno ne koristim nista(koristio sam inace Aerius)
, jer trenutno nemam simptoma.
Inace imam veliku muku sa alergijom.Pozdrav.
Dok sam koristio nafazol kapi, imao sam odlican ucinak,ali kasnije vise nisam mogao bez njih, ako ih ne stavim nos mi se potpuno "zabetonira".Prestao sam da ih koristim i trebalo mi je petnaestak dana da mi se nos vrati u normalu.
Sad trenutno ne koristim nista(koristio sam inace Aerius)
, jer trenutno nemam simptoma.
Inace imam veliku muku sa alergijom.Pozdrav.
Da vas pitam posto vec imate iskustva sa time,a meni se ovog proleca po prvi put javlja neki cudan osecaj u grlu,suvoca i suv kasalj,kao da je iziritirano a ustvari sve je ok,bila kod ORL i doktor me pita dali sam alergicna na nesto,ja u cudu jer do sada nisam bila.Dali ovi simptomi mogu biti znak alergije?Imam 30 godina i sada cekam nalaze briseva iz grla pa ako nisu i bakterije,dali ovo zaista moze biti alergija,i gde to proveriti ovde u BG-u?Hvala i veliki pozdrav svima.