Imam 29 godina.Godinama imam problem sa zapusenim sinusima.Radila sam alergiske probe i sve je u redu.Antibiotici mi pomazu samo dok ih uzimam.Pored toga imam i poremecaj sa disanjem .Kada je nos u redu ,disem normalno,sto je retko.Disanje mi je neravnomerno,plitko,kad je nos zapusen,prosto dobijam gusenje.Kada koristim Olinth sprej toliko mi se otvore disajni putevi da opet imam neprijatnost pri disanju.Nekad imam i zastoj,tako da jedva uhvatim vazduh.Snimala sam pluca i sve je u redu,bila sam kod kardiologa i tamo je sve u granici normale.Osecam da se pluca zamaraju.Zanima me da li takvo disanje moze da osteti pluca,Otac m je imao Karcinom na plucima,i molila bih Vas ako mozete da mi objasnite neke vezbe za povecanje kapaciteta pluca.
Hvala Vam unapred
pitanje za doktora Branislava
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 12:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Odgovor
Olinth sprej je dobar lek, ali ga ne treba koristiti duze od 5 dana, jer moze doci do tzv. medikamentozne kijavice.
Treba da uradite spirometriju (ventilaciona funkcija pluca) da bi se utvrdio eventualni poremecaj ventilacije.
Postoje vezbe disanja, a najvaznija je tzv. trbusno disanje (trbuh pri udahu ide napolje/van), kojim se stimulise pravilan rad i najcelishodniji pokreti grudnog kosa - pravilno se koristi najvazniji misic za disanje - dijafragma (precaga). Time se pluca i najvise sire, najvise kiseonika ulazi u krv i ostale organe.
Treba da uradite spirometriju (ventilaciona funkcija pluca) da bi se utvrdio eventualni poremecaj ventilacije.
Postoje vezbe disanja, a najvaznija je tzv. trbusno disanje (trbuh pri udahu ide napolje/van), kojim se stimulise pravilan rad i najcelishodniji pokreti grudnog kosa - pravilno se koristi najvazniji misic za disanje - dijafragma (precaga). Time se pluca i najvise sire, najvise kiseonika ulazi u krv i ostale organe.