Otezano disanje

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
Božec032
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 18, 2015 2:46 am

Otezano disanje

Post od Božec032 »

Imam 19 godina. Od svoje trece godine imam alergiju na polen, grinje, prasinu... Trenutno korstim Cetirizine i Nasonex kao i Allergodil, koristio Aerius, Presing, Flexofen. U poslednje vreme imam problema sa otezanim disanjem i stezanjem u grudima. Pre otprilike 6 meseci radio spirometiju i rendgen pluca, rezultati u redu. Ponovo sam se javio pulmologu, nad plucima oslabljen disajni zvuk, potpuna opstrukcija u nosu, prepisao mi je inhalaciju Berodualom i Pulmicortom tri puta dnevno (0.5 mg/ml). Inhalirao sam se 10 dana i u tom periodu da kucnem u drvo bilo je bolje, medjutim kako sam prestao, ponovo se javlja otezano disanje. Zanima me koliko sme da se koristi Berodual i Pulmicort u kontinuitetu? Takodje da li bi valjalo da ponovim spirometriju i snimak pluca?

Unapred hvala!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Otezano disanje

Post od aaaca »

Препоручујем ти да баталиш хемију и против алергије користиш Полинол. То је нека варијанта хомеопатског лека. Само је важно да га правилно користиш и биће у реду.
Odgovori