O ostavljanju pušenja

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Ok, da im je pristup u redu, bas i nije. Ali da ih se tice, tice ih se. Vidi sad. Duvanski dim u sebi sadrzi materije koje ostecuju ozonski omotac. Ne kazem da tvojih 5 cigareta dnevno to ucini...ali pazi sad, ima na milijardu pusaca, u proseku neki svaki popusi po paklu dnevno. Za 20 godina odosmo svi u ....da ne kazem sta. To vise i nije naucna fantastika ljudi. Pitajte vase majke, i bake koliki im je bio zastitni faktor kad su se suncale? Rak koze je u takvoj ekspanziji. Jel` neko primetio da proteklih godina mi nemamo zimu. Ceo svet drhti, samo mi se cimamo oko glupih razmirica, proslosti i dr. j...nas politika.
Znaci.. uveden je bezolovni benzin, freoni su zamenjeni, na fabrike su stavljeni filteri...ostadose pusaci, nad kojim jedino se ne moze uspostaviti kontrola. Ne znam koje bi pametno resenje bilo. Pusiti samo u zatvorenim prostorijama u kojima bi vazduh cirkulisao u zatvorenom sistemu i prolazio kroz filtere... :o Ili jednostavno... da se ostavi pusenje.

Znaci ocekuj da ce kampanje protiv pusenja biti sve agrtesivnije, i agresivnije. A doci ce i vreme kad ce se pusaci i hapsiti !!!

Eto...sta ces
Ana27
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:55 pm

Post od Ana27 »

Ja ne pusim ali da malo doprinesem vasem odvikavanju.U zavodu za bolesti pluca i tbc u Presevskoj(bivsa ***** Burdjevica;BG)su otvorili skolu ili savetovaliste za odvikavanje od pusenja.Tamo su dobri strucnjaci nadam se da ce vam pomoci u vasim naporima.Srecno! :D
minik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 3:52 pm

Post od minik »

molim vas...ne mogu nigde da nadjem nikotinske zvake a probala sam ih i mislim da bi bilo totalno uspesno odvikavanje uz njih. To je super zvaka za odvikavanje....posle nje mi je toliko lose da mi se gadi sama pomisao na cigaru. Tako da ako neko cuje ili zna gde mogu da se nabave, neka me informise...
vlada_sw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 10:19 am

pusenje

Post od vlada_sw »

Pozdrav....
Resenje za smanjenje cigareta.....
Izbaci cigare u zatvorenom prostoru!
E sad... :lol: ko je zreo shvatice svu ovu mudrost!

ps: Zivim u Swedskoj i kao strastven pusac,oko 20 i vise god,skidao sam im sve bogove sa neba kad su zabranili pusenje SVUDA... Najgore mi je kad sam na radnom mestu...bilo. :D
Zaista funkcionise...uradi NOW
deja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 7:46 pm

Post od deja »

U septembru ce 4 god. odkako ne pusim. Mene je nateralo i zdravstveno stanje, bila sam strastveni pusac a sada ne bih mogla da se zamislim sa cigaretom. Treba samo baciti!
@Jefimija - bravo :)
sandabl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 29, 2010 2:12 pm

Re: O ostavljanju pu[enja

Post od sandabl »

Pozzz, ja sam jedna od onih "bezobraznih" trudnica koja još uvijek puši....i ne ponosim se zbog toga. Popuštam sama sebi uz onu čuvenu rečenicu: od sutra.... Pitala sam se da li se smiju koristiti nicorette u trudnoći, ako ništa drugo , onda zbog placebo efekta?
Odgovori