Postovani,
moj brat je pre mesec i nesto vise imao grip (ili nesto slicno virusno), s temperaturom od dan-dva, curenjem nosa, ali sama infekcija nije otishla na pluca, pa nije kasljao.
Dakle, mesec dana od ove infekcije, a pre desetak dana, pocelo je nesto da ga nadrazuje u plucima - izaziva mu stalno potrebu da se nakaslje.
Posto je on ima smrtni strah od malignih obolenja, jedva sam ga juce naterala da ode svom lekaru.
Lekar ga je pregledao detaljno, oslusao pluca, izmerio pritisak, pregledao grlo i usi, opipao limfne zlezde ispod ushiju i po vratu - pronasao nije nista.
Sve izgleda super, a njemu to nikako da prestane.
Lekar ga je pitao da li kaslje nocu (sto se njemu ne desava), pa je odbacio mogucnost da je radi zelucane kiseline.
Jedino sto je lekaru palo na pamet je da je mozda neka alergija u pitanju (moj brat je testiran davno na alergije, ima samo alergiju na platan i alergijsku reakciju dakle u prolece, kad platan cveta.)
Prepisao mu je juce neke tablete (AERIUS, desloratadin, 5 mg) za protiv iritacije, sto je moj brat popio sinoc, ali evo i danas jednako kasljucka i stalno ga nadrazuje to nesto u plucima.
Nije dobio uputnicu za pulmologa, jer njegov lekar kaze da nema potrebe, sve na pregledu koji je on izvrsio izgleda ok.
Da kazem i ovo, brat mi ima 34 godine, ne pusi vec 7 godina. Nema temperaturu niti bilo kakve druge znakove infekcije.
Sta bi ovo moglo da bude?
Da li nesto maligno moze da ima ovakve simptome?
Hvala vam unapred, pozdrav.
osecaj skakiljanja u plucima
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Ne znam kakvi su ti lekovi, protiv kakve iritacije, ali u svakom slucaju ne mogu da deluju za dan. Sacekajte malo pa ako ne prestane, trazite uput za pulmologa ili sta je vec potrebno. Ne zelim nista da ti kazem protiv tog lekara, verovatno covek zna svoj posao, ali ako niste zadovoljni, uvek mozete da trazite drugo misljenje. Pozdrav i srecno
Znate kako, nas dvoje smo oboje teski hipohondri.
Na najmanji simptom koji bi mogao da bude i simptom neceg malignog mi umiremo od straha, ne mozemo da jedemo, ni da zivimo kako treba.
Negde sam na internetu procitala da ovakav kasalj moze da bude i simptom neceg opakog i otad nemam mira. Njemu ne smem ni da kazem - mada se on i sam toga dosetio (mozda vec i proverio na internetu).
Problem oko ovog lekara opste prakse je sto on nije znao tacno sta je u pitanju, nego pretpostavlja neku alergijsku reakciju ili cak neki blazi vid astme - pa je shodno tome dao takav lek.
Na najmanji simptom koji bi mogao da bude i simptom neceg malignog mi umiremo od straha, ne mozemo da jedemo, ni da zivimo kako treba.
Negde sam na internetu procitala da ovakav kasalj moze da bude i simptom neceg opakog i otad nemam mira. Njemu ne smem ni da kazem - mada se on i sam toga dosetio (mozda vec i proverio na internetu).
Problem oko ovog lekara opste prakse je sto on nije znao tacno sta je u pitanju, nego pretpostavlja neku alergijsku reakciju ili cak neki blazi vid astme - pa je shodno tome dao takav lek.
Pa jeste mi palo na pamet da zvuci cudno, ali ne mogu ja sebe da vidim sa strane.
Ali se trudim, samim tim sto se svrstavam medju hipohondre - sto ne znaci da i hipohondri ne mogu da budu zapravo bolesni.
Bila sam ja lekaru radi svoje hipohondrije, tome nema leka.
Ostaje mi da zivim u zivotu nocnoj mori.
Svakih par meseci strah ili za sebe ili za brata. Jednom se ispostavilo da sam bila s pravom zabrinuta, imao je tumor (srecom to je pod kontrolom).
Meni mozda ne bi ni palo na pamet da je to nesto mozda maligno, ali sam kontaktirala jos jednog lekara, on-line, i on mi reche da ta suva kasljuckanja, bez ikakvog slajma i infekcije, mogu da budu i simptom neceg malignog.
Kako mi je to napisao - umrla sam od straha. Morala sam odmah lekovima da se nakljukam.
Vec sam hiljadu njegovih zaljenja na predele oko pluca jos od pre - pripisala tome.
Vi mislite da je meni takav zivot prijatan? Varate se grdno. To je zivot koji i nije vredan bas mnogo - umrete svakih par meseci po jednom.
Ali to je jache od mene - to je psihicka bolest kojoj nema leka.
Da se vama pojavio takav kasalj - vi uopste ne bi pomisljali na ovo kao ja? (najiskrenije vas pitam)
Pozdrav.
Ali se trudim, samim tim sto se svrstavam medju hipohondre - sto ne znaci da i hipohondri ne mogu da budu zapravo bolesni.
Bila sam ja lekaru radi svoje hipohondrije, tome nema leka.
Ostaje mi da zivim u zivotu nocnoj mori.
Svakih par meseci strah ili za sebe ili za brata. Jednom se ispostavilo da sam bila s pravom zabrinuta, imao je tumor (srecom to je pod kontrolom).
Meni mozda ne bi ni palo na pamet da je to nesto mozda maligno, ali sam kontaktirala jos jednog lekara, on-line, i on mi reche da ta suva kasljuckanja, bez ikakvog slajma i infekcije, mogu da budu i simptom neceg malignog.
Kako mi je to napisao - umrla sam od straha. Morala sam odmah lekovima da se nakljukam.
Vec sam hiljadu njegovih zaljenja na predele oko pluca jos od pre - pripisala tome.
Vi mislite da je meni takav zivot prijatan? Varate se grdno. To je zivot koji i nije vredan bas mnogo - umrete svakih par meseci po jednom.
Ali to je jache od mene - to je psihicka bolest kojoj nema leka.
Da se vama pojavio takav kasalj - vi uopste ne bi pomisljali na ovo kao ja? (najiskrenije vas pitam)
Pozdrav.
Ne moze tebi niko "on-line" da postavi dijagnozu, ako ste vec imali slucaj, kapiram da razmisljas o tome, zao mi je sto je tako, ali ajde idi na analize, ja bih to uradila. A sto se tice hipohondrije, sigurno postoji nesto sto moze da se uradi, nemoguce da ti je doktor rekao- ok, to je to, ti si hipohondar. Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 4:25 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moja rodjena sestra je psiholog klinicar,tako da sam imao prilike da vidim razne ljude sa raznolikim problemima. Izmedju ostalog bila je jedna devojka, od 23 godine, koja je bila tezak hipohondar i bukvalno njen zivot se svodio na citanje onih propratnih listica sto dobijete kad kupite lek. Ali bukvalno, jednom mene sestra zamolila da ostanem u ordinaciji (ako se to tako moze nazvati) i da pricekam tu devojku dok ona odnese neke racune. I malo sam popricao sa njom, ljudi kakvi su to tripovi nemate pojma, nije to ono kao ma ona misli da je bolesna, nego to je duboku u psihi, ona ce dobiti bolest na psihickoj bazi koju god da zamisli, nema tu mesta za normalan zivot ( a steta, predobra je
). Ono sto je navise fasciniralo kod nje jeste da bukvalno, kaze pogledajte ovo, sad ce mi izaci plik,crvenilo na prstu, i za 2 minuta ono izadje, kaze dobicu temperaturu za pola sata i dobije... Psiha je neverovatna, cini se da svaki nas problem ima debeo uzrok u njoj...

Godinama sam lechena radi hipohondrije, i nikakvih posebnih rezultata nema.
Kako se pojavi strah, tako vise nikakav razum ne vredi u celoj prichi. Onaj 0,0001% mogucnosti da bude nesto maligno se kod mene pretvara u 90%.
A uvek nam se tako zadese neki misticni simptomi gde lekar ne zna sta je u pitanju - pa to je vise da poludis.
Eto sad i to njegovo kasljuckanje koje od lekova za alergiju nece da prestane i onda jos procitam da moze da bude simptom i neceg malignog - ludilo.
Danas cu ga naterati drugom lekaru da ide, da vidimo sta ce on da kaze na sve to, da ga barem uputi na rentgen (to ce tek pravi provod da bude, jer cekanje rezultata... ma strasno!)
Pozdrav.
Kako se pojavi strah, tako vise nikakav razum ne vredi u celoj prichi. Onaj 0,0001% mogucnosti da bude nesto maligno se kod mene pretvara u 90%.
A uvek nam se tako zadese neki misticni simptomi gde lekar ne zna sta je u pitanju - pa to je vise da poludis.
Eto sad i to njegovo kasljuckanje koje od lekova za alergiju nece da prestane i onda jos procitam da moze da bude simptom i neceg malignog - ludilo.
Danas cu ga naterati drugom lekaru da ide, da vidimo sta ce on da kaze na sve to, da ga barem uputi na rentgen (to ce tek pravi provod da bude, jer cekanje rezultata... ma strasno!)
Pozdrav.
Godinama sam lechena radi hipohondrije, i nikakvih posebnih rezultata nema. Ne samo kod jednog psihijatra, nego kod raznih, kao i psihologa. Svi se manje-vishe slazu u tome da je to neizleciv poremecaj. Daju ti neke lekove koji eto kao ublazuju simptome, zatim psihoterapije itd.
Medjutim, kako se pojavi strah koji je kod nas uvek izazvan necim opravdanim (u smislu da se prvo pojave neki simptomi), tako vise nikakav razum ne vredi u celoj prichi. A ni lekovi.
Onaj 0,0001% mogucnosti da bude nesto maligno se kod mene pretvara u 90%.
Pozdrav.
Medjutim, kako se pojavi strah koji je kod nas uvek izazvan necim opravdanim (u smislu da se prvo pojave neki simptomi), tako vise nikakav razum ne vredi u celoj prichi. A ni lekovi.
Onaj 0,0001% mogucnosti da bude nesto maligno se kod mene pretvara u 90%.
Pozdrav.