Nemogucnost normalnog disanja, katran zalepljen za pluca...

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
ernieball84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 21, 2012 11:23 am

Nemogucnost normalnog disanja, katran zalepljen za pluca...

Post od ernieball84 »

Postovani, molim vas da procitate ovu poruku do kraja, imam velike probleme sa plucima i situacija je malo komplikovana, zapravo teza za objasniti, ali bih voleo kada bi mi dali neki savet.. Pusio sam cigatere 10 godina i nista mi nije smetalo, stavise prijalo mi je, zadihavao sam se malo vise u toku sporta ali nista posebno.. Onda sam igrom slucaja (jer sam hteo da iscistim totalno svoj organizam) prestao da pusim na 9 meseci i posle toga ponovo poceo.. Kada sam ponovo poceo da pusim, osetio sam da mi ovaj put malo vise smeta pusenje u smislu da sam gotovo totalno iscistio pluca i da su pulsirala posle svake cigarete.. Moram da naglasim da mi se to nije desavalo sa stranim cigaretama, tu nisam imao problema ali sa ovim nasim itekako.. Da malo skratim pricu, posle toga sam ponovo prestao, pa ponovo poceo da pusim, pa ponovo prestao pa ponovo poceo da pusim... I, desilo mi se da sam jedne veceri zbog stresa ispusio maltene zaredom 12 cigareta i nepunih 40 minuta posle toga mi je MNOGO tesko pripalo, imao sam simptome slicne gusenju, nemogucnost da udahnem do kraja i veliku bledost u licu.. Posle 2 sata ovakvog stanja `gusenje` je prestalo i mogao sam da se uspavam.. Posle toga nisam osecao nista posebno dok vreme nije krenulo da prolazi i dok nisam poceo da dobijam ranije opisane napade a nisam pusio.. Bio sam na spirometriju, kazu mi da mi je ocuvan disajni put na plucima nemam nista, svi nalazi su mi ok, imam samo problem oko toga sto osecam da ni GODINU DANA posle toga ja ne disem nepusacki i napredak mi je toliko mali da ovakvom brzinom ce mi trebati 10 godina da se oporavim......... Pretpostavljam da mi se katran u velikoj kolicini zalepio za pluca, dajte mi neke savete kako to mogu da izbacim, pulmolog mi je dao pumpicu koja mi nije pomogla i posle toga asonex za NOS kao da nemam alergije i to, ali mislim da nije dobra dijagnoza jer nemam alergijske reakcije, samo osecam da mi se katran zalepio i da blokira pluca da rade normalno.... Niti disem normalno, niti spavam normalno, niti se osecam normalno....
Korisnikov avatar
daso
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 2:46 pm

Re: Nemogucnost normalnog disanja, katran zalepljen za pluca...

Post od daso »

Mislim da vam je to malo somatika proradila. Pokušajte otići po nešto za smirenje da lakše zaspite. Što se tiče neugodnog iskustva koje ste imali prvi put jednostavno ste se predozirali nikotinom. Ako su spirometrijski nalazi uredni onda vrlo malo je vjerovatno da stvarno postoji neka blokada u dišnim putovima. (eg katran)
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Nemogucnost normalnog disanja, katran zalepljen za pluca...

Post od vasa »

slazem seeeeee
Odgovori