Napad gusenja

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
jack sparow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 30, 2015 4:38 pm

Napad gusenja

Post od jack sparow »

Pozdrav,imam 32 god i imam jedan neobican problem koji cu probati da opisem.Dakle radi se o tome da mi se unazad 10god povremeno a posebno u zimskim danima javlja napad gusenja ,osjecaj kao da zrak ulazi u pluca a ne izlazi i polako se puni i dodje mi do grla kada gotov ne mogu ga uzeti uz osjecaj straha i lupanje srca.Pomogne mi podrigivanje i kasalj kao da ga izbacim malo.Neznam dali cete shvatiti moj problem.Osjecam pritisak u plucima i laganu bol prilikom kaslja.Situacija se pogorsa kada se napijem vode.Doktor porodicne medicine me je pregledao uradio ekg -blok desne grane ali kaze da to nema veze,pluca ok ,i da je u pitanju nahlada ,daje mi inhalacije od kojih ne osjecam neko poboljsanje.Problem traje par dana i nestaje jakim i bolnim suhim kasljanjem i kao da nista nije bilo.Problem se najcesce javlja kada je zrak izrazito hladan .I da napomenem da par dana prije napada znam ponekad osjecati zadihanost .
Unaprijed zahvaljujem
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Napad gusenja

Post od aaaca »

Па имаш осетљивија плућа и смета ти хладан ваздух.
Odgovori