Nada

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Che Guevara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 4:25 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nada

Post od Che Guevara »

Pozdrav, evo da vam izlozim svoj slucaj, i ulijem malo nade za sve obolele od Astme. Naime, negde 2004 godine mi je dijagnostificirana Astma Verossmiter, i takodje na nekim kontrolama su menjali nalaz na Astma Bronchiale. Isao sam na Spirometriju, na snimanje pluca, alergotest... i to je to. Majka mi je imala Astmu, genetski sam nasledio, a kod mene se pojavila tek posle majcine smrti. Citao sam da je Astma psihosomatsko oboljenje, i da je najverovatnije izasla posle velikog stresa nakon majcine smrti. I da muska deca nahom nasledjuju astmu od majke.Ne baratam Latinskim, verovatno ce se neko naci od vas ko zna tacno sta to znaci. Od pocetka terapije odma su me stavili na 2x2 serventa i 2x1 Berodual, kada mi je promenjena terapija onda Serevent je ostajao, i onda sam Flixotide (srednja jacina) isto 2x na dan po 2 udaha. Inace, momentalno posle uzimanja Serventa sam se osecao bolje, tako da nisam nikad osecao da mi nesto Beroudal il Flixotide pomaze. Da i Ventolin sam imao ako mi bude bas kriticno lose, al u 3 godine mi nije trebao nijednom, tj odbijao sam da ga uzmem i kad mi je bilo tesko. Leti mi je bilo teze, Zimi mnogo lakse. Posto sam studirao u to vreme, svaki jaci stres mi je povlacio napade za sobom. I onda sam odlucio da napravim pauzu u svemu, pauzirao godinu, otisao u Vojsku, mozak na ispasu. Civilno sam sluzio, odlucio sam tih 9 meseci da posvetim sebi, na dijetu, neka zena mi je napravila neku respet sa medom,sacem i kojekakvim limunom da jedem ujutru i uvece (za astmu), teretana. Vec posle mesec dana sam osetio veliko poboljsanje, posle 3 meseca vise nisam imao otezano disanje,a podsecam da ranije sam morao svakodnevno uzimati pumpice, inace nisam mogao zaspati, specijalne poze pod uglom su bile potrebne da bi mogao da disem. Evo proslo je vec godinu ipo, ja nisam imao nikakve probleme, trcim svako vece, nezamislivih 7 km a ranije posle 100 metara nisam mogao da disem. Nikad nisam pusio. Danas se osecam fenomenalno. A zanima me, da li je to uopste bila astma ako sam vec uspeo da je zalecim, il mozda cak izlecim?
Romantic In The Age Of Barbarians!
Odgovori