Molim doktora da mi malo objasni.

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Somborka5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 9:45 pm

Molim doktora da mi malo objasni.

Post od Somborka5 »

Posle uradjene bronhoskopije, moj suprug(koji mi nije pokazao nalaze) kaze da je nalaz negativan, ali mu je zakazana medijastinoskopija.Kad ukucam tu rec, izbaci mi rak pluca.
Mozete li mi reci o cemu se zapravo radi i sta se dobija posle medijastinoskopije, zapravo na sta se sumnja?
Mnogo bi Vam bila zahvalna ukoliko bi mi malo objasnili.
Inace moj suprug je policajac pred penzijom , koji je mnogo vremena proveo na Kosovu!
Hvala unapred, zabrinuta supruga!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nadam se da ste pored tog sajta instituta u kamenici i velike rechi RAK prochitali i definiciju :

Medijastinoskopija je hirurška metoda pomoću koje hirurg kroz mali rez na koži vrata i preko jedne cevi koja ulazi u grudni koš obavlja pregled područja sredogruđa (medijastinuma) i limfnih čvorova blizu pluća. Medijastinoskopija se radi u opštoj anesteziji, uz kraći boravak pacijenta u bolnici. U pitanju je samo jedna od dijagnostichkih metoda koje se koriste za utvrdjivanje promena na tkivu plica i okolnim tkivima.

To ne mora da znachi da postoji tumorska promena, moze biti neshto sasvim drugo a to ce se upravo utvrditi ovim pregledom.

A zasto vam nije pokazao nalaze bronhoskopije?

I kad tad, moracete da prichate otvoreno.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori