dakle pusim vec 10ak godina, do 1 pakle dnevno. Prethodnih 4-5 godina kasljem ujutru i recimo uvece dok ne izbacim slajm ili sta vec i onda je ok. Kad god sam ostavljao cigare na 10ak i vise dana kasalj je nestajao. Pre godinu i po dana mozda i malo manje, sam isao na pregled kod pulmologa i snimio pluca i uradio spirmetriju i sve je bilo ok i lekar mi je rekao da prestanem da pusim posto je ocigledno krenulo da mi sve vise i vise smeta.
Zimus sam opet batalio na mesec dana, i kasalj mi se smirio posle nekih 15ak dana. Posle sam opet poceo da pusim

Sad ne pusim "vec(cak) 20 dana" ali i dalje krkljam,ali daleko od onog intenziteta koji je bio dok sam pusio (mozda 10-15 posto od onoga kako je bilo) , i to neverovatno uvek u isto vreme. Kada ustanem, jedno sat vremena (naravno ne sve vreme vec svakih par minuta po jednom i progutam po veoma malo slajma) i uvece/nocu pred spavanje isto. Sve to sto izbacujem imam utisak kao da uizbacujem iz grla, samo ga malo, sto bi se reklo, poteram napred i progutam. Tom krkljanju obicno prethodni lagani svrab/grebuckanje u grlu i malo ispod. Inace ponekad osecam kao bas mali tupi bol recimo u rebrima ispod pazuha, i to obicno kad krenem da krkljam i kao malecki osecaj peckanja iznutra. Kao sto rekoh ne kasljem uopste vise.
ne znam da li opet da idem kod lekara i smaram ga ili moze neko nesto da mi preopruci ovako.