Molio bih ako bi neko mogao da mi da odgovore na moja pitanja!
Poenta moje price je da vec par godine pijem lekove koji su kortikosteroidi, tacnije od pre 3 godine poceo sam da pijem Becloforte, da bih pre par dana dobio od lekara Alvesco, medjutim ja do pre par dana nisam imao pojma sta su to kortikosteroidi, sve dok mi kolega ciji sin takodje imao astmu nije rekao da to ne valja tacnije kada je procitao hemijski sastav Alvesca!
Pogledao sam nezeljena dejstva koja se stvaraju od istih i citao po raznim forumima iskustva drugih ljudi i video da je stalno vucem sve te simptome koje prate upotrebu kortikosteroida: pocev od crvenila i svraba koze, raznih gljivica, nagle promene tezine, pa cak i do menjana boje koze(malo malo pa mi neko kaze da sam zut, a ja samo slegnem ramenima jer nemam pojma od cega je), a da ne govorim o slabom imunom sistemu!
Stvarno nisam imao pojma da sve to sto mi se vec godinama desava da kazem od pre par godina kada sam poceo sa Beclofort-eom moze biti povezano sa tim kortikosteroidima!
Da li je tako?
Vec 5 dana sam na Alvescu i poslednja dva dana mi je stalno muka u zeludcu, a ja do sada nikada nisam imao problema sa zeludcem, sto opet moze biti povezano sa krotikosteroidima!!!
Skroz sam se isparanoisao!!!

Nemam pojma sta da radim, da li da bacim to sto pijem ili ne?
Inace pre Alvesca sam dobio da pijem Pulmicort ali nisam mogao da izdrzim zato sto mi je extremno iritirao grlo, pa sam morao da prekinem!
Moze li neko da mi da bilo kakav savet uvezi toga, bilo sta?
Zanima me da li postoji neki lek za astmu koji nije kortikosteroid ili koji ima manju dozu tih kortikosteroida?
Da li je i Diteks kortikosteroid?
Kao mali sam bio na Intalu, pa onda jedan duzi period nisam nista koristio i nisam imao nikakvih problema , e onda sam poceo sa Becloforte-om, pa Pulmicort(mesec dana), a sada sam dobio Alvesco!
hvala unapred na odgovoru