izvjestaj specijaliste,,zabrinut

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
jasko11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 10:21 pm

izvjestaj specijaliste,,zabrinut

Post od jasko11 »

postovani,zabrinu sam,,,,pre deset dana sam radio snimak pluca i,u rtg nalazu mi je napisano ,,,NA UCINJENOJ SNIMCI U PA PROJEKCIJI VIDI SE OBOSTRANO NESTO POJACAN BRONHOVASKULARNI PLUCNI CRTEZ,HILUSI SIRI ,POSTUPALNO IZMIJENJENI A HEMIDIJHAFRAGME OSTRO KONTURIRANE,,KRANIOKONVEKSNE,DESNI FC SINUS SLOBODAN,A LIJEVI NIJE U CIJELOSTI PRIKAZAN ALI SE DOIMA SLOBODNIM,SJENA SRCA SREDISNJE POLOZENA,SIROKO BAZOM NALIJEZE NA OSIT,SIREG TRANSVERZALNOG DIJAMETRA,KAO I SUDOVNOG DIJELA SRCANO-SUDOVNE SJENE,LATEROKONVEKSNE LIJEVE DONJE KONTURE LIJEVOG VENTRIKLA,UZ SLABO ISTAKNUTO AORTALNO DUGME,,,molim vas da mi pojasnite uvidom u rtg nala srca i pluca,,naijskrenije hvala,,,,
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: izvjestaj specijaliste,,zabrinut

Post od drbgd »

nemate razloga da budete jako zabrinuti - u smislu neposredne zivotne ugrozenosti!
snimak bi odgovarao recimo, srcanom bolesniku koji nije redovno pio lekove
jasko11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 10:21 pm

Post od jasko11 »

postovano po vasem misljenju dali trebam da se obratim ljekaru za to ,,,,,ima li sta da bi me trebalo brinut na ovoj snimci,,,,molim vas odgovor,unaprijed hvala,,,,,,
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Iskreno, mislim samo da je taj snimak "previse opisan". Ako imate sum na srcu, ulu dugogodisnji pritisak, promene na EKG-u ili tegobe za koje se moze posumnjati da su od srdca - potrazite kardiologa. U protivnom - nikom nista.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori