Inhalator Vs Turbuhaler

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
max10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 27, 2010 12:41 am

Inhalator Vs Turbuhaler

Post od max10 »

Evo o cemu se radi. Imamo decaka od 6 god. i ima problema sa decjom astmom tj alergican je na grinje, kucnu pracinu i zivotinjsku dlaku.
U kuci se trudimo da mu stvorimo uslove koji mu nece praviti probleme ali njemu je stalno nos zapusen balice su mu retkei providne i ima ih vise u pred spavanje. Iako uzima terapije (pulmicort, singular) te balice brzo dobiju zuto zelekastu boju. Za 7 dana se to zaleci paonda sve u krug. Ne bih da kritikujem doktore ali oni su bar u nasem mestu prilicno sujetni, ne postuju kolege i svi imaju svoje terapije a na terapije drugih lekara se iscudjavaju i kazu ako vi zelite daslusate drugog niste morali da dodjete kod mene i to sve na zalost ide preko detetovih ledja a nas kao roditelje stavlja pred veliki rebus. To sto sam rekao da vodimo dete kod vise lekara ne znaci da ih mi menjamo jer ne verujemo nekome nego sam mislio na to da dete sa takvim problemom ide kod lekara opste prakse, kod alergologa, kod pulmologa, ORL. E sad ako keko ima neki poseban savet u vezi ovoga sto sam izozio bili bi smo zahvalni ali ono sto sto sam hteo da pitam je da je detetu bilo bolje uz terapiju pulmicorta preko inhalatora i singulara i to mesec dana bez problema. Nakon toga pulmolog menja terapiju i unesto pulmicorta preko inhalatora prepisuje turbuhaler pulmicort koji je navodno bolji ali i jeftiniji ali tu krecu ponovo problemi koje sam vec opisao. Dete je prilicno disciplinovano i uzima ga po propisanom uputstvu a moje pitanje je da li mislite da je taj turbuhaler bolji od inhalatora i da li je u tome problem ili problem pravi nesto drugo ???
Odgovori