Inhalator za kucnu upotrebu?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Inhalator za kucnu upotrebu?
Sin od mog rodjaka ima bronhijalnu astmu od rodjena i ceste napade. Imaju sve one pumpice, ali mu ne pomazu mnogo kao sto mu pomaze inhalacija.U bolnici su uslovi vise nego jadni, a par tretmana kod privatnog ljekara kosta mnogo.Zato su mislili da kupe inhalator za kucnu upotrebu, ali ovdje u Bijeljini, BiH nema nigdje da se kupi. Da li neko zna gdje se moze kupiti ili poruciti u Beogradu ili Novom Sadu? Hvala vam unaprijed.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 1:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prizma radi inhalatore sa maskama oni se koriste i u zdravstvenim ustanovama. Postoji i PIC u zelenoj(ja ga imam) i plavoj boji oni su jeftiniji i moguće ih je naći širom cele Srbije.
Razlika je u tome što se Prizmini inhalatori drže u ruci pri inhalaciji ako je manje dete to je možda malo komplikovano,a PIC-ovi imaju gumu koja se kači na glavu i dozvoljava detetu slobodu kretanja(razlog zašto smo ga mi uzeli).
Razlika je u tome što se Prizmini inhalatori drže u ruci pri inhalaciji ako je manje dete to je možda malo komplikovano,a PIC-ovi imaju gumu koja se kači na glavu i dozvoljava detetu slobodu kretanja(razlog zašto smo ga mi uzeli).
Kupila bih inhalator za kucnu upotrebu,beba mi je imala bronhiolitis pa sam ga pozajmila sad vidim od kolike je pomoci ta sprava u kuci i moram da ga kupim. E sad...koji kupiti.
Ne razumem se uopste. Vidim postoji kompresorski i ultrazvucni....
Cujem da je kompr. bolji...zasto? I ima li neka treca vrsta? (vidim na nekima je naznaceno kompresorski a na nekima ne..pa koji su onda??? )
Znam da je velicina cestica koju prave najbitnija, sto navodi da je nebulajzer od velike vaznosti na aparatu. Koji aparat ima dobar nebulajzer?
Hvala unapred
Ne razumem se uopste. Vidim postoji kompresorski i ultrazvucni....

Cujem da je kompr. bolji...zasto? I ima li neka treca vrsta? (vidim na nekima je naznaceno kompresorski a na nekima ne..pa koji su onda??? )
Znam da je velicina cestica koju prave najbitnija, sto navodi da je nebulajzer od velike vaznosti na aparatu. Koji aparat ima dobar nebulajzer?
Hvala unapred

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 1:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prvo moram da uputim izvinjenje zbog zakasnelog odgovora,a sad o inhalatoru: inhalatori sa kompresorom su jednostavniji za upotrebu, deci je jako tesko objasniti da ne smeju da se mrdaju tokom inhalacije. Ultrazvucni inhalator se drzi na cvrstoj podlozi tokom upotrebe pa nije pogodan kada su mala deca u pitanju.
PIC-ovi inhalatori su odlicni,nisu jako skupi i maksimalno sluze svrsi.
Nebulajzer kod ovog inhalatora je prikacen za masku u donjem delu i veoma je efikasan kod male dece,nisu vezana za jedno mesto. Ja ga imam vec osam godina i radi besprekorno. Kod ovog inhalatora cestice su jako sitne kao najfinija mikronska prasina,sto jeste bitno,osim toga bitno je i vreme inhalacije ono ne sme biti ispod pet minuta u odnosu 0.5ml salbutamola(aloprol,ventolin) ili beroduala i 1.0ml fizioloskog rastvora,svako povecavanje fizioloskog ili leka produzava vreme inhalacije.
Nadam se da sam bar malo pomogla nisam ekspert po tom pitanju,samo govorim iz iskustva.
PIC-ovi inhalatori su odlicni,nisu jako skupi i maksimalno sluze svrsi.
Nebulajzer kod ovog inhalatora je prikacen za masku u donjem delu i veoma je efikasan kod male dece,nisu vezana za jedno mesto. Ja ga imam vec osam godina i radi besprekorno. Kod ovog inhalatora cestice su jako sitne kao najfinija mikronska prasina,sto jeste bitno,osim toga bitno je i vreme inhalacije ono ne sme biti ispod pet minuta u odnosu 0.5ml salbutamola(aloprol,ventolin) ili beroduala i 1.0ml fizioloskog rastvora,svako povecavanje fizioloskog ili leka produzava vreme inhalacije.
Nadam se da sam bar malo pomogla nisam ekspert po tom pitanju,samo govorim iz iskustva.