histamin

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
gajicj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 9:46 pm

histamin

Post od gajicj »

Alergična sam na histamin.Moj doktor mi je rekao da sam teški alergičar.Čula sam da histamina ima u jajima i mliječnim proizvodima i da ljudi koji su alergični na histamin izbjegavaju ove namirnice-PA ŠTA DA JEDEM?Molim one koji bilo šta znaju o histaminu da mi pobliže objasne
ŠTA JE HISTAMIN? Unaprijed zahvalna!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zanimljivo??? Vas lekar je malo zbunjen...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Calcanevs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2007 2:16 pm

Re: histamin

Post od Calcanevs »

gajicj napisao:Alergična sam na histamin.
Gospođo, apsolutno je nemoguće ne biti alergičan na histamin, jer histamin je materija koja je odgovorna za nastanak alergije.

Uprošćeno: preosetljiv čovek udahne polen na koji je alergičan. Taj polen u telu izazove izlivanje histamina (nije bitno kako, neću da Vas zbunjujem). Taj histamin izazove sva ona čudesa koja čine alergijsku reakciju.

Ako Vam je rađena kožna proba, a Vama je samo histamin pozitivan, to znači da ste zdravi kao dren, jer da je i on negativan... pa to ne bi valjalo.

Srdačan pozdrav.
Odgovori