Gusenje

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
rajkozm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 21, 2005 10:04 pm

Gusenje

Post od rajkozm »

Imam neko cudno gusenje vec skoro dve godine.Gusenje se uvek javlja kad jedem,pricam,kad se smejem,trcim.Isao sam kod svih doktora i svi rezultati su mi bili u redu.Ja stvarno ne znam sta da radim.Da li je neko cuo za ista slicno?Stvarno mi treba pomoc.
mimcek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 4:05 pm

Post od mimcek »

Ne bih znala sta bi moglo da bude, ali bi trebao da odes kod pulmologa i verovatni uzroci kao astma i alergije treba da se provere. Da li imas anksioznost u bilo kom obliku?

Pozdrav,
Mima
Dr Branislav
Saradnik
Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 12:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Gusenje - odgovor

Post od Dr Branislav »

U cilju dobijanja pravog odgovora, prvo recite koje ste preglede radili. Da li ste radili spirometriju, kada i kakvi su bili nalazi. Drugo, da li je kardiolog iskljucio uzrok od strane srca (pregledom, EKG i dr)? Da li ste alergicni na nesto (i sta)? Psihicki faktori mogu, takodje, da pogorsaju postojece stanje (oboljenje).
Zato, dajte vise podataka o tome, ali bi sve to trebalo ipak da ispricate pulmologu.
Odgovori