Geni, tuberkuloza

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
malimarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 10:36 pm

Geni, tuberkuloza

Post od malimarko »

Interesuje me da li je poznato u kojoj meri uticu geni u razvijanju tuberkuloze.
Ovo pitam zato sto je moj otac imao tuberkulozu kada je bio mladji i uspesno je izlecio. Ja tada nisam bio ni rodjen! Sada me interesuje da li su mi i u kojoj meri povecane sanse da obolim od ove bolesti.

Ukoliko neko ima neku potvrdjenu informaciju, unapred hvala!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Genetika nema ama bas nikakve veze sa TBC
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
malimarko
Novi član
Novi član

Post od malimarko »

Ali zasto lekari cesto postavljaju pitanja tipa da li vam je neko u porodici bolovao od oboljenja a izmedju ostalog navedu i TBC?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Zato sto je to zarazna bolest
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

:lol:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

P.S. inace, ja ne postavljam takvo pitanje, (ne znam za sta bi bilo relevantno) mozda u smislu: "da li neko od ukucana ima /ne imao/ TBC?"
Pitanja su: diabetes, srcana oboljenja, hipertenzija, oboljenja od genetskog znacaja, oboljenja bubrega, autoimuna oboljenja, karcinomi...
malimarko
Novi član
Novi član

Post od malimarko »

Ok, hvala.
stankoni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 11:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od stankoni »

Ako si se bas toliko uplasio, ja bi ti predlozio da pocnes da uzimas PRIMED cisto preventivno, da bi ojacao imunitet. Znas i sam onu staru narodnu "Bolje spreciti nego leciti". Ako se zdravo hranis i zivis zdravim nacinom zivota umanjices sanse. Ali ako budes boravio u zagusljivim prostorijama, sanse da imas problema ti se povecavaju iako nemas predispozicije...
ne znam za vas, ali ja sam se izlečio
Odgovori