Dugotrajni hronicni kasalj,crveno grlo!!!

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
hisd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 31, 2010 10:48 pm

Dugotrajni hronicni kasalj,crveno grlo!!!

Post od hisd »

Kao sto naslov kaze imam hronicni kasalj vec vise od godinu dana.Simptomi su isti sta god od terapije i koristio.Trenutno pijem Nolpazu jer sumnjaju na povrat kiseline ali ni to ne pokazuje neke znacajne promjene...

Radio sam vecinu analiza,slikao pluca,sinuse,briseve grla,nosa,alergo testove,Ige testove,sve je u granicama normale.

Ukupan Ige 105 a za mojih 26 godina je granica 100.Kazu da to nije nista.Takodje malo 8mm pokazuje da sam alergican na gljivice.

Koristio sam vecinu ljekova od antibiotika do pumpica alvesco/ventolin,sprejeva za nos....narodnih ljekova,cajeva,nista jednostavno ne djeluje.

Grlo mi je hronicno crveno,nekada se smiri samo od sebe ali je vidljivo da na zadnjem zidu zdrjela ima malo sekreta koji nekada smeta nekada ne.Ugl.kasalj je pretezno suv i najvise se primjeti kada npr.iz neke prostorije izadjem napolje i obrnuto pogotovo kada je malo hladnije.Kada legnem i spavam uopste nema kaslja.Ujutru kad ustanem pocinje polako da se javlja grebuckanje u grlu,peckanje....

Vise ni sam ne znam sta da radim pa ako ima ko kakav kvalitetan savjet da preporuci.Svi lijekovi koje sam koristio su prepisivani od strane doktora koji sada vise nemaju rjesenje o cemu se radi osim gastroskopije i bronhoskopije jer je sve drugo iskljuceno..

HVala za savjete unapred.
hisd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 31, 2010 10:48 pm

Re: Dugotrajni hronicni kasalj,crveno grlo!!!

Post od hisd »

Zaboravio sam da napomenem da osim toga postoje i neki propratni simptomi kao sto je visak pljuvacke a u istom momentu osjecam suvocu usta,otezano gutanje,stezanje u vratu i oko stitne zljezde,bljtuav ukus u ustima.

Svi ti simptomi su prisutni ali se jednostavno smjenjuju i stanje nikako ne moze da se smiri.
Harryquin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2015 7:03 am

Post od Harryquin »

I must say that I have never read anything like this before.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Јеси ли оздравио?
Djurina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2015 11:49 pm

Post od Djurina »

To je refluks najverovatnije. Vidim da je tema dosta stara ali mozda neko ima slican problem.

Bljutav ukus u ustima i peckanje vrla i kasalj ujutru gotovo sigurno ukazuje na to da se sadrzaj odnosno isparenja vracaju ili nadrazuju sluzokozu.

Najbolja terapija za ovo stanje bi bila nikada ne jesti nista najmanje 2,5 sata pre spavanja i obavezno spavati na visoko podignutim jastucima u polu-lezecem polozaju. Iako je veoma nezgodno i hoce ledja da bole od tog polozaja, on ne dozvoljava da kiselina stoji nepomicno i razara tako visoko neznu sluzokozu zdrela.

Moja preporuka je gastroskopija da se utvrdi da li postoji zeludacna kila koja mozda otezava zatvaranje one "klapne" ka jednjaku koja treba da osigurava da se sadrzaj ne vraca nazad ili je prosto sprzena od kiseline odnosno isparenja koja su stalno prisutna.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Djurina napisao:...Najbolja terapija za ovo stanje bi bila nikada ne jesti nista najmanje 2,5 sata pre spavanja i obavezno spavati na visoko podignutim jastucima u polu-lezecem polozaju. ...
Најбоље је не јести храну која изазива стварање отпадних киселина.
Odgovori