Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
macana napisao:Uzeli smo med od borovih iglica i med od maslacka,uzima ga svakog jutra i poslednjih nedelju dana je stranje mirnije.Za 2 nedelje ima kontrolu pa cu se konsultovati i sa njegovim doktorom u vezi preparata,da ga ne pretrpavam sa gomilom svega.Najvise bih volela da znam sta ce mu stvarno pomoci
Macana, shvatam Vas problem isto sam iskusila sa cerkom. Predlazem vam da pozovete cika JOVU za BRONHIT MELEM. Mom detetu je pomogao. Dala bih Vam telefon, ali nisam sigurna da li je u redu. Cika Jova Stojkovic je iz Beograda. Samo da znate da melem pomaze do puberteta.
Probajte...
Pitam, jer sam zabrinuta.
Dajem savet iz iskustva.
tana napisao:Danas nam je nasa doktorica, koja je pedijatar-pulmolog, izricito zabranila da dete uzima med i bilo koji preparat na bazi meda, kao i sve biljne preparate (sirupe ehinacee, brsljana i sl.)!
Radili smo kozne probe i dete je alergicno na polene trava,korova i na grinje.
Procitala sam prethodne postove gde preporucujete med kao pomocno lekovito sredstvo kod alergijske astme...
Sada sam zaista u nedoumici...
Isti slucaj sa mojom doktorkom (starija dama). Pravila sam detetu melem kod alergijskog bronhita, od 3 kasike zutog secera (proprzenog), u to vrelo dodam sok od 1 limuna i 3 kasike maslinovog ulja. Dobro izmesam i dete uzima vise puta preko dana jer je ukusno i pomaze kod kaslja. Doktorka kaze NIKAKO PROPRZEN SECER jer je karcinogen. Ostala sam bez teksta.
Pitam, jer sam zabrinuta.
Dajem savet iz iskustva.
Proprzen secer preliven vodom = serbet a mlekom = karamel. Koristile ga jos nase "kancerogene" bake...
Ako dodate i maslinovo ulje i limun = divota
Bez brige.
Danas je ionako sve kancerogeno
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Jeste kancerogen sto da nije u toku bilo kakve pirolize gde postoji dehidratacija(rostilj,karamel)gde postoji redukcija oduzimanjem vodonika formiraju se kancerogena jedinjenja(policiklicni,aromaticni ugljovodonici,amini i ostalo)unos kancerogenih materija ne znaci i da cete dobiti rak jer postoje vrlo efikasni mehanizmi da se u jetri kancerogeni razgrade ili da se poveca unos hrane koja sadrzi antioksidanse.Zato nemojte da ostajete bez teksta jer se priroda pobrinula za mnogo stvari.
A sta sme dete od 15 meseci,koje ima decju astmu(cekamo nalaz phadiotop infant da vidimo jel astma one najgore vrste,terapija pulmicort po 6 meseci) za imunitet,sme li taj primed?
Deca koja redovno piju sok od jabuka manje su sklona pojavi ranih simptoma astme, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.
Rezultati koje je objavio znanstveni časopis European Respiratory sugerisu kako deca koja sok od jabuka piju najmanje jednom dnevno imaju 50 posto manje izglede da će patiti od otežana disanja.
Sok od jabuka bio je jednako delotvoran bez obzira na to je li bio svež ili proizveden od koncentrata.
Konzumacija samih jabuka nije imala ovakav učinak, dodaju naucnici nakon praćenja grupe dece u dobi između 5 i 10 godina.
Takođe, utvrđeno je i da konzumacija banana ima znatno slabiji uticaj na izglede za pojavu prvih simptoma astme nego što je to slučaj sa sokom od jabuka.
Naucnici učinak soka od jabuka objašnjavaju visokim nivoom fitohemikalija koje mogu smiriti upalne procese u disajnim putevima koji su karakteristični za astmu.
Ranije istraživanje pokazalo je da deca žena koje su u trudnoći često jele jabuke imaju manje izglede da će patiti od astme.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvala na savetima...
ali opet imamo situaciju...
Bilo je sve relativno OK, koristio je u profilaksi Singulair tablete par meseci, tu i tamo je imao povremene, doduse blaze napade, sve dok nije pocelo prolece i cvetanje svega i svacega...
Ponovo je 'zaribao"
Danasnji klinicki nalaz je:
Zdrelo mirno. Disanje na nos otezano. Pulmo: Disajni sum normalan, ekspirijum produzen, obostrano rani insp. pukoti pri dubokom inspirijumu.
Radjena je spirometrija, slaba trojka-rekla je sestra koja je radila. Dat je sputum na HP, izgled-jako gust belicasti, blago zuckast sekret.
Dg: Astma allerg.,napad
Kao terapiju je dobio Aerius sirup
I moje pitanje-koje su vrednosti spirometriije u granicama normale? Kako izaci na kraj sa alergijama?
Dete ima 7 i po godina, visok je 137 cm, a tezak 31 kg. To su podaci koji su mi trazeni pre spirometrije.
Hvala puno, unapred...
U nalazu sputuma potvrdjena alergijska astma (po 100ti put imam napismeno sta mu je)
usput su pocela cesta i obilna krvarenja iz nosa
uprkos kauterizaciji
iz obe nozdrve
dr kaze da mu kapilari pucaju na dodir i da je nemoguce spaljivati ih vise jer ce mu probusiti sluzokozu (jos mi to fali!)
Pulmolog kaze da je moguce da je zbog pumpice-SERETIDE discus, i promenio mu tako da sad koristi ALVESCO.
Kad mu je redjena kks i ostale analize utvrdjeno je da ima produzeno vreme krvarenja- 3.30 min
Zna li neko sta bi moglo biti po sredi?
Doktor nam tek 16tog septembra dolazi sa kongresa...