dejstvo vakcine tamiflu
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
dejstvo vakcine tamiflu
da vas pitam, ja sam propustio ili moze neko da pise karekteristike za vakcine tamiflu [pozitivne i negativne]ili gde mogu da procitam,hvala.poz.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 03, 2010 3:18 pm
Re: dejstvo vakcine tamiflu
Moja majka ima 54 godine i HOBP vec tri godine...
Nakon duzeg dvoumljenja i podeljienih misljenja lekara primila je vakcinu koja na nju nije uticala ni malo povoljno.
Sve poteskoce koje je imala sa disanjem su se pogorsale, zamara se pri svakom i najmanjem naporu
( npr umara se i nakon predjenih 200m na ravnom, umerenim tempom hoda ), pluca su pocela nekako da joj siste pri disanju.
Isla je ponovo na pregled kod pulmologa,ovog puta na klinickom centru ( odprilike 20-tak dana nakon primanja vakcine ) i konstatovano je da joj je potrebno
bolnicko lecenje na respiratoru bas iz razloga sto je primila vakcinu, jer joj je pogorsala stanje.
Nakon duzeg dvoumljenja i podeljienih misljenja lekara primila je vakcinu koja na nju nije uticala ni malo povoljno.
Sve poteskoce koje je imala sa disanjem su se pogorsale, zamara se pri svakom i najmanjem naporu
( npr umara se i nakon predjenih 200m na ravnom, umerenim tempom hoda ), pluca su pocela nekako da joj siste pri disanju.
Isla je ponovo na pregled kod pulmologa,ovog puta na klinickom centru ( odprilike 20-tak dana nakon primanja vakcine ) i konstatovano je da joj je potrebno
bolnicko lecenje na respiratoru bas iz razloga sto je primila vakcinu, jer joj je pogorsala stanje.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: dejstvo vakcine tamiflu
I moj sin koji ima 5 godina i koji ima dijagnozu CCAM-a (u prevodu kongenitalne ciste pluca) primio je vakcinu po preporuci pulmologa da bi mu zastitili pluca.Dugo smo se dvoumili i od dva zla (sta ako dobije grip ili da primi vakcinu ) izabrali smo da primi vakcinu.Vakcinu je primio 24.12.2009.god. i reakciju je imao bas na Novogodisnju noc.Tacno posle 7 dana. Poceo je prvo da kaslje,pa mu se culo sustanje u plucima,a uvece je dobio i temperaturu 39,2. Tacno,kao sto i pise u uputstvu koje smo dobili uz vakcinu,dobio je laksi oblik gripa (Sta bi tek bilo da je dobio tezi oblik? ) Sa temperaturom smo se borili tri dana.Pio je Pancef,a morao je da koristi i Ventolin.Skoro ceo januar je kasljao,tek skoro mu se kasalj smirio.Mada nije bio suv,nadrazajni,vec se culo da ima i sekreta,a on posto je jos mali,ne zna da ga izbaci.Zvali su nas na revakcinu,ali sam ja odbila da ga odvedem. Posto smo bili u drugom gradu,a uhvatila nas je i Nova godina,zvanicno nije zabelezeno da je imao reakciju.To mora da ide preko njegovog lekara,pa onda lekar salje zvanicni izvestaj Batutu.