bol u grudima i cvorici ispod pazuha

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
boleklolek1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 9:33 pm

bol u grudima i cvorici ispod pazuha

Post od boleklolek1 »

Vec nedelju dana imam jake bolove u grudima, po sredini, sa prednje i zadnje strane i pomalo suvog kaslja,bez skripanja.Uglavnom, najveci problem mi je u samom disanju koje me strasno zamara i vrti, pa mi je jedino dobro kad lezim. Takodje su mi se proslog vikenda pojavila tri cvorica ispod levog pazuha, pa su se posle dva dana povukla,a sinoc mi je opet izbio jedan.Danas sam dobila i temperaturu 37 sa 4. Uradila sam danas analize krvi, mokraca je sa 15-20 le, 12-15 er; a sto se tice krvi kreatinin je 57, fibrinogen 5.1,sedimentacija 38, SGOT 15, SGPT 26,ostalo sve je tu negde u granicama.o kakvom upalnom procesu moze da bude rec i da li mozda imam upalu pluca?
benedikt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 11:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od benedikt »

Pravac na rendgensko snimanje pluca,ukoliko je snimak ok,onda na UZ srca i abdomena!
boleklolek1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 9:33 pm

Post od boleklolek1 »

uradila sam rengensko snimanje i doktorka kaze upala desnog plucnog krila.terapija- gentamicin inekcije i oligovit tablete.
ono sto mene muci je jak bol u samim grudima koji se iznenada pojavi, traje neko vreme pa nestane i OSAMUCEMOST sa zamucenim vidom,kao da sam pijana.Posto sam panicar zanima me da li su to normalni simtomi?
:oops:
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

Simptomi uopšte nisu "normalni" i nisu sigurno od "upale pluća". O terapiji iste Gentamicinom neću ni da govorim!!!!
sn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 10:07 pm

Post od sn »

Draga,

obrati se klinickom centru u Bgdu, institutu za plucne bolesti. Ja imam slicne simptome-doduse bili su puno gori-otkrili su mi sarkoidozu. Na nju se inace retko posumnja. Nista strasno, da te ne plasim, to je plucna bolest koja moze da bude povezana i sa vidom. Zakazi kod bilo kog dr-a na institutu da te ispitaju i eventualno urade bronhoskopiju.
Srecno
sn
sn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 10:07 pm

Post od sn »

i ja sam se osecala jako umorno, brzo sam se zamarala, probadalo me i imala godinama temp oko 37,3 koju sam ignorisala. Pad imuniteta, gvozdja i dr.
Imala sam uvecanje limfnih zlezda svuda, izmedju ostalog i ispod pazuha.
Povukle su se.
Na klinickom centru se zakazuje mesec dana unapred.
Ako mislis da imas sarkoidozu, uradi u privatnoj laboratoriji ACE nalaz, kosta oko 1000 din. Ako je on preko normalne vrednosti, to ti je.

Sto se transaminaza tice i meni su bile u granicama normale kao i tebi.
Inace, nekim pacijentima zna da prodje i nekoliko godina dok ne dijagnostifikuju ovo jer se na to zadnje posumnja, a do tada strada jos neki organ.

pozdrav
sn
Odgovori