Pozdrav svima (prvi post).
Vec par meseci osecam da posle odredjene vrste hrane krece kao neko stezanje u dusniku i to samo ispod grkljana.
Znaci samo u tom delu osecam takvu neprijatnost, nista ispod niti iznad za sada.
-ne osecam da tesko disem
-dobro sazvacem
-imam 24 god
-nikad nisam pusio
-nisam bolovao do sada od tezih plucnih bolesti
To se javilo skoro odjednom kada sam probao med koji je imao tragove voska i mozda malo i pcela jer sam ja taj med izvadio direktno iz pcelinjeg sata pa je bilo svega i svacega... i to je postalo pravilo kada jedem crni hleb.Beli mi ne smeta, ali valjda sve sto ima mekinje.
Recimo kupim i jecmeni hleb i opet isto.
Sinoc smo brat i ja narucili pizzu kapricozo i nista nisam osetio.Od hleba osetim odmah posle jela i posle nekog vremena nestanu simptomi.
Al kada se jutros probudih osecam iste simptome, a osetio sam ih i u toku noci, ali onako kroz san (znam da me stezalo, al se nisam skroz probudio).
Nisam hteo u pocetku pre par meseci da pisem jer sam sacekao da nije nesto prolazno pa da ne smaram bezveze.
U sustini nije mi ovo toliko strasno da se gusim, ali je neprijatnan osecaj, kao kada vas neko stiska prstom u tom delu.
E sad od kad znam za sebe meni je smetala prasina od brasna.
Moji na selu imaju neki mlin za kucnu upotrebu i kada se nesto melje i ja to udisem, dosta je i nekoliko puta, meni grlo pocrveni.
To mi se desavalo i kada pakujem bale sa senom i ako je bas prasina.
I da dodam da imam ekcem na srednjem prstu leve ruke i na jos par mesta po telu.Bio sam kod dermatologa koji mi je to dijagnostikovao i kaze da je to auto imuni proces koji se ne leci vec mi prepisala terapiju za ublazavanje tj Elocom i eventualno neki novi koji nisam kupio jer je relativno skup pa nikako da izdvojim kintu.
Ali posto sada studiram retko se srecem sa velikom prasinom.
Aj poceo sam da izbegavam sve integralno, al zasto pizza (bas je retko jedem). Mozda zbog origano. A pre neki dan isto nakon sto sam jeo przeno svinjsko meso i obican beli hleb, malo kecapa i majoneza. I ranije sam imao obicaj da kupim crni hleb, ali mi se ovo nije desavalo.
Jel treba neki test da uradim na alergiju?Koje testove?Gde u Beogradu?
Do sada nisam radio nikakve testove.
Sta li bi ovo moglo da bude.Malo mi cudno da je tako ograniceno na samo jedan deo dusnika.
Hvala
Blago stezanje u dusniku
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav