Astma, bronhitis ili ...

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
frisch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 4:06 pm

Astma, bronhitis ili ...

Post od frisch »

Postovani,

Moj suprug ima konstatovani hronicni bronhitis od pre 7 godina. Rentgen nalaz pluca mi je potpuno uredan ali spirometriju nije radio. Ako postoji mogucnost da se ona uradi privatno u Beogradu a znate gde, bila bih zahvalna za informaciju. On od svega uzima tablete gelo-myrtol koje mu pomazu mnogo i iskasljava mnogo lakse od kada ih uzima. Medjutim mene brine sledeca stvar. Sa vremena na vreme, i to uglavnom pre napada kaslja, on pocne da se znoji. Preznojavanje traje nekih 2-5 minuta uz povremene napada kaslja. Tada je skroz mokar kao da je pokisao. Nakon toga obicno iskaslje dosta toga i sve se smiri. To tako ide u krug i ja vise ne znam sta da radim. POnekada mada retko ima povisenu temperaturu koju pripise prehladi. MOlim Vas za savet kako da mu pomognem i sta da radimo.
Unapred zahvalna,
Milica
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Uradite spirometriju. Neka da sputum na pregled. Naravno, neka uradi i nov RTG pluca i lab analize, plus EKG. Ukratko - normalan kompletan pregled.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
frisch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 4:06 pm

Post od frisch »

Hvala doktore,
sada znamo odakle da krenemo.
Pozdrav pa Vam se javljam sa rezultatima.
Sa postovanjem,
Frisch
Odgovori