Alergo test

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
DMN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2017 12:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Alergo test

Post od DMN »

Pijem Aerius oko mesec dana,jutros sam popio ,a sutra ujutru treba da radim alergo test,vadi se krv za respiratorne alergene, da li moze Aerius da utice na rezultate,,ja sam spomenuo doktorki da pijem aerius,ali ona mi je rekla da sutra odradim to,ne znam da li je konstatovala uopste da sam joj to rekao.Pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Alergo test

Post od aaaca »

Да ли препарат за сузбијање алергије делује на реакцију организма према алергенима?! Баш занимљиво питање.

Мада, интересантан је тај алерготест који се ради на основу извађене крви. Нисам информисан.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Re: Alergo test

Post od Kristina11 »

Kada sam imala alergiju doktorka mi je rekla da alergotest uradim tek posle 2 nedelje od dana prestanka pijenja leka. Naravno da uticu lekovi na ishod testa. Dal zavisi i od vrste tj jacine leka, to ne znam.. verovatno. Ja sam pila Ksizal duplu dozu, plus u hitnoj urbozon i sinopen i tako 6 dana. Jer sam imala jaku alergijsku reakciju na lek anelgetik, tj nije se znalo na koja dva jer sam mesala.Zbog bola zuba. Pa koprivnjaca po celom telu, plus otok lica. Dakle moja doza antialergijskih lekova je bila dosta veca zbog sistemske alergije na lek. Pa mozda zato tek posle 2 nedelje mi je receno da radim test. Mozda da ti sacekas jos koji dan, pa onda uradis test.
Odgovori