U pitanju je alergija - na kozmetiku . Kad stavim make-up ne dobijam nikakav osip , ali nos mi se malo zapusi i obavezno dobijem glavobolju - nekada migrenoznu , nekada samo slabu tenzisku ; oci mi se samo malo zacrvene i zasuze , ali to se podnosi .
Najtragicnije je sto ja uopste ne koristim dekorativnu kozmetiku , ali za nastupe moram .
Lekovi nisu resenje - za nastup ne mogu uzeti ni Loratadin ni Letizen i sl. zato sto to utice na vazomotorne sposobnosti ..
Mora da postoji kozmetika koja se dobro podnosi ili nesto prirodno cime se mogu namazati ,a da ne izazove nikakvu reakciju , ali eto do sada nista nisam nasla .
Dali mozda neko ima slicno iskustvo ili savet?
Alergija na kozmetiku ?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
osnova alergije na kozmetiku su tzv. "hapteni" - mali molekuli koji sami po sebi nisu izazivaci alergije, nego spajanjem sa nasim molekulima, takav kompleks izaziva imuni odgovor.
najcesci izazivaci ovih alergija su maskare, ajlajneri i krejoni. s obzirom na to da kozmeticke kuce imaju razne formule - pokusajte da nadjete firmu na cije proizvode necete reagovati.
ja mogu da se prisetim, da sam na sajmu meda prosle godine video neke privatnike koji su prodavali sminku za koju su tvdrili da je na bazi meda.
sto se lekova tice, da li vam je srce u redu? postoji lek, sada vec starije generacije koji ne prolazi u cns, ali se ne propisuje ljudima koji imaju ne samo poremecaje ritma i sprovodjenja, nego ni "obicne" ekstrasistole. s obzirom na prirodu vaseg posla, pretpostavljam da bar povremeno proveravate srce.
najcesci izazivaci ovih alergija su maskare, ajlajneri i krejoni. s obzirom na to da kozmeticke kuce imaju razne formule - pokusajte da nadjete firmu na cije proizvode necete reagovati.
ja mogu da se prisetim, da sam na sajmu meda prosle godine video neke privatnike koji su prodavali sminku za koju su tvdrili da je na bazi meda.
sto se lekova tice, da li vam je srce u redu? postoji lek, sada vec starije generacije koji ne prolazi u cns, ali se ne propisuje ljudima koji imaju ne samo poremecaje ritma i sprovodjenja, nego ni "obicne" ekstrasistole. s obzirom na prirodu vaseg posla, pretpostavljam da bar povremeno proveravate srce.