testovi pre trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Iskustva su razlicita,i izgleda da je sve individualno.Licno sam se porodila dva puta bez epidurala i oba porodjaja su bila laka i bez nekog narocitog bola.Opet,jedna moja sestra se porodila sa epiduralom i odusevljena je,dok je druga prosla ocajno.Mislim da su te stvari nasledne,ako ti se lako majka ili baka poradjala i ti ces.
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anjina Mama »

Kazu da su kontrakcije nesto slicno menstruacionim bolovima, samo dosta, dosta, dosta jaci, a posto ja nikada nisam imala bolne menstruacije, ovo mi je bilo strasno. ALI!!! svako iskustvo na porodjaju je individualno, tako i ova vrsta bola. Moje iskustvo nikako ne uzimajte kao reper, posebno trudnice koje ocekuju porodjaj i citaju. Nije mi jasno zasto se maltretirati, kada si ti sve vreme prikacen na ctg, prate i bebu i jacinu kontrakcija... Izgleda da vole da se dernjamo, pa da i one koje jos uvek nista ne boli, a u porodjajnim boksevima su, nabacimo neopisiv strah i pre nego sto treba, ako uopste treba?!
Belem:Bolove posle porodjaja uopste nisam imala, ako mislite na deo materice, jajnika, donjeg stomaka, a radjena mi je i revizija. Jedino me je zatezao i boluckao deo gde mi je radjena mala epiziotomija (dr kaze najmanja moguca) zbog konaca i uopste samog reza. Nista posebno, vise sam se nervirala sto nisam odmah mogla da ustanem, jer sam imala groznu vrtoglavicu, pa sam cekala sestru da mi pomogne da se istusiram.
Taj doktor koji Vam je to rekao je verovatno isto protiv epidurala pa mu je ovo bilo najlakse da Vam kaze, mislim da to nije tacno, ali nisam se nazalost porodila sa epiduralom, ovog puta, pa ne mogu odgovorno da tvrdim, mozda vam javim, za koju godinu :D
Ovo sa lakim porodjajem majke i bake je interesantna teorija, mada nisam sigurna koliko je istinita, moja majka se samnom poradjala 17 sati, a ja "samo" 6!
Odgovori