Aparat nece da meri secer a ispravan je!

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Aparat nece da meri secer a ispravan je!

Post od Jesen stize dunjo moja »

Dakle veoma cudna stvar, meni izmeri iz prve bez problema, a osobi koja je vlasnik aparata veoma tesko, iz 5-6 puta a evo veceras nikako nismo mogli cak ni uz moju asistenciju. :?

Uglavnom primetio sam nesto cudno kod kapi krvi - kao da je vodena bojica, ne moze da 'kapne' dobro, ne znam kako da to opisem, ali razvlaci se i skuplja u male 'barice', a trebalo bi da bude jedna kap ali ono nekako stalno bezi sa strane... ali i pored tih poteskoca sa 'neposlusnom krvi' :D uspeli smo da iscedimo vecu kapljicu koja je bila (i ostala) tacno na sredini one crtice gde se stavlja krv na aparat. Ali i dalje je aparat ablendovao da se stavi uzorak krvi! I tako 2-3 puta. Nece pa nece.

Moj laicki zakljucak je da je to do one koagulacije krvi ili kako vec zgrusavanja? Mozda se mnogo brzo zgrusava pa aparat ne moze da izmeri secer?
Takodje pitanje oko povisenih masnoca u krvi - da li zbog toga moze da bude problem aparatu da izmeri secer? (I ja imam povisen holesterol i triglicereide ali meni iz prve izmeri).
\

Ima li neko ideju? Sta bi mogao biti problem prvo smo mislili da je aparat neispravan, ali nije posto meni meri iz prve, svaki put.

Hvala unapred.

P.S. Nadam se da nije ono kao sa tehnikom, mene se teh. uredjaji plase... :lol: Nekako sam naelektrisan svaki put kad pipnem DVD, TV ili kuciste opali me elektricitet :) A tehnika koje nije htela da slusa obavezno proradi u mom prisustvu, pa se nadam da nije to slucaj i sa ovim aparatom za secer :lol: :D
Bye bye little lady
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Probajte da ubodete malo dublje. Isto tako, nemojte bosti direktno na vrhove prstiju nego malo sa strane. To "vodenasto" je limfa ili kako se vec zove, tj kao vodena tecnost koja obicno dodje od prevelikog stiskanja jer je ubod nedovoljan da pusti dovoljno krvi.
Znaci povecajte brojku na lanceti ili pritisnite je malo blize prstu, pa ce onda da krene.

Sto se masnoca ili koagulacije tice, nema sanse da je toliko da bi moglo da utice na rad aparata.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Hvala BoJJo, probacemo tako :)
Bye bye little lady
Odgovori