Evo mene i na ovom forumu
sirim dijapazon svojih dijagnoza, cisto da ne bude da setam po jednoj vrsti specijalista, volim ja i ortopediju
Elem, ja imam 24g., inace imam hepatitis C hronicni dragi mi virus, hormonalnih problema povecan testosteron od 7 (granica je 3.3) i progesteron od 74 na pocetku ciklusa a trebao je biti do 6.5 naravno uz PCOS tj policisticne jajnike.Pusac sam i slabo sam fizicki aktivna proteklih godina, nekada sam trenirala plivanje i ritmicku gimnastiku.
U poslednje 3 god sam dobila preko 30kg i zbog toga krenula na sva ispitivanja...
Imam i iritabilni kolon, nadrazen zeludac, jetra mi nije sjajna....to je otprilike o mom opstem zdravlju.
Kao dete sam isla na fizikalnu terapiju zbog ravnih tabana i krive kicme, imam "rupu" u donjem delu ledja, kifozu koliko su mi tad rekli, ali nista vise od toga ne znam, davno bese...
U proteklih par meseci ne mogu da lezim na ledjima od bolova, nekako se na stomaku uspavam, trnu mi noge i imam glavobolje uzasne...
Povisen mi je fibrinogen i sedimentacija, rekose mi da imam reumu.
Danas sam bila kod fizijatra na studentskoj, snimala sam kicmu i ovo je dijagnoza.
Spina bifida S1
Sinistroscoliosis lumbalis
suzen zglobni prostor L5-S i L4-L5
Sada dodjoh kuci i vidim na netu da ova spina bifida bas ne zvuci dobro i nije mi se svidelo to sto sam procitala.
Ja sam pokretna, doduse sa bolovima i u miru, ali secam se ranije dok sam vezbala, sve je bilo ok.
Sada mi je bilo kakva fizicka aktivnost zabranjena, na redukcionij sam dijeti i vise od toga, jer mi je endokrinolog preporucio dijetu od 2000 cal a to je previse za mene, setam koliko mogu, a zbog jetre su mi rekli da nista osim setnje i brzog hodanja ne smem.
Sem kicme bole me i listovi pri hodanju, mnogo preloma sam imala do sada, nije prolazila godina a da ja ili ne uganem nogu, pokidam ligamente, polomim nesto...ruke i noge mi bas u zglobovima nisu jaca strana
Elem, o cemu se ovde radi?
Doktor mi je samo rekao "Crno dete" i da dodjem sredinom januara, nasli smo se na pocetku februara kad mi prodje ispitni rok
ali do tada sta?
Jel stanje bas toliko ozbiljno, moj zeludac ne voli diklofenak, a ni ja ne volim da se kljukam lekovima...kako da pomognem sama sebi?
Sva pomoc je dobro dosla, bas me je uplasilo ovo sto procitah o spini bifidi ali da je toliko opasno(posto ja to koliko razumeh imam od rodjenja) valjda bi do sada se manifestovalo sve...
Hvala vam svima na savetima
pozzz od tweety