diane35 i trudnoca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
diane35 i trudnoca
Izvinjavam se ukoliko vec postoji slicna tema, naime, zanima me posle koliko vremena zena moze da ostane u drugom stanju nakon prekida visegodisnje terapije pilulama diane35? I ukoliko se desi da ostane trudna posle samo mesec, dva da li to ikako moze biti rizicno?
Nema istrazivanja koje potvrdjuje sumnju da treba cekati posle koriscenja kontraceptivnih pilula, bez obzira na duzinu koriscenja. Nekim zenama se desi da zatrudne ne samo prvog meseca, nego i za vreme koriscenja pilula ako ih ne uzimaju u isto vreme svakog dana, ili preskoce po neku. Znaci, moze da se zatrudni odmah i nema dokaza da je stetno po bebu ili da treba praviti pauzu.
- Bomini
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Upravo je najveća šansa da dođe do začeća u nekoliko narednih meseci posle kontraceptiva. Svaka ti čast kad si mogla da piješ DIANE35. Meni je to bila terapija 3 meseca i poludela sam. Živčana, menzis skoro da se ne razlikuje od sekreta, a pogodi 2. dan da bih počela drugu kutiju. Grrrrr, bilo je strašno! 

Ako ti nije prijala diane35 mozda si mogla da probas sa nekim drugim pilulama, yasmine, npr. Meni je bila prepisana terapija na 9 meseci, ali sam pila dianu 7 godina! Jer mnogo mi je odgovarala, ten mi je bio cistiji nego ikad, menstruacije uredne, pms neprimetan.
Buni me samo to sto mi je ginekolog rekla da sada kada sam prekinula sa terapijom da je najbolje da sacekam 6 meseci da ostanem u drugom stanju kako bih se organizam ocistio.
Pozdrav od mene!
Buni me samo to sto mi je ginekolog rekla da sada kada sam prekinula sa terapijom da je najbolje da sacekam 6 meseci da ostanem u drugom stanju kako bih se organizam ocistio.
Pozdrav od mene!

ja sam zatrudnela sa diane35 posle oko 3 god uzimanja i to jer zam zaboravila poslednju pilulu (a ona je valjda najvaznija) a i predhodno sam prilicno brkala u koje vreme je uzimam.... (bila na moru hehehe) a mislim da se hormoni vrate u normalu 24 h od preskocene pilule tako da tih 6 meseci mozda i ne treba da prodju....videces i sama...srecno u svakom slucaju 

Mislim da je to upozorenje vezano za pilule samo zato da zene ne bi panicile, jer su iskustva jako individualna. Znaci - nekima se desi da zatrudne cim zaborave jednu a nekim treba onih "skolskih" godinu dana iz raznih razloga. Ali je sigurno da koriscenje pilule nije dokazano da utice na neplodnost kasnije.