Manometrija?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
goranpo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Manometrija?

Post od goranpo »

Pozdrav pre svega!
Za dva dana idem u bolnicu da mi pored odredjenih pregleda obave manometriju kako bi potvrdili prisustvo GERB-a. Moze li mi neko reci kako se izvodi ta metoda-onako "plasticno"? Bas me interesuje - znam da se meri pritisak u jednjaku zbog donjeg svinktera ali kako...?
Hvala unapred!!!
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.
goranpo
Novi član
Novi član

Post od goranpo »

Dal` je moguce da niko ne zna kako se to izvodi?! Dajte ljudi, sutra ce mi vec raditi ali bih ja voleo da znam unapred... Thanks!!!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

za vas se pregled prakticno nece razlikovati od gastroskopije. gutate sondu koja je opremljena uredjajem za merenje pritiska u jednjaku, u donjem sfingteru. ovaj pregled se radi da bi se utvrdilo da li se kod vas radi o refluksu ili ahalaziji. takodje, sistemska skleroza moze zahvatiti ovaj region. pretpostavljam da ste uradili i kardiolosku dijagnostiku, simptomi koronarne bolesti mogu biti slicni simptomima gornjih partija gastrointestinalnog trakta.
goranpo
Novi član
Novi član

Post od goranpo »

Hvala puno! Toga sam se i plasio - kad pomislim na gastroskopiju... Uhhhh...
Odgovori