DA LI NAM NEKO MOZE POMOCI?
APRILA 2005.GODINE SMO IMALI MISED U 7.NEDELJI TRUDNOCE,4 DANA JE BILO KRVARENJA,NA GENETSKOJ ANALIZI PLODA/GENETSKI ZDRAVO DETE/ USTANOVLJENO JE DA JE PLOD BIO MRTAV PRE KRVARENJA 3 DANA.OVA TRUDNOCA NAM SE DESILA PRIRODNIM PUTEM.
NOVEMBRA 2007.GODINE SMO IMALI MISED U 9 NEDELJI TRUDNOCE,POCELO JE KRVARENJE,OTISLI SMO NA ULTRAZVUK,GINEKOLOG JE REKAO DA JE PLOD MRTAV BIO OKO 10 DANA.OVA TRUDNOCA SE DESILA INSEMINACIJOM,TAKO DA JE SUPRUGA OD PRVOG DANA PILA UTROGESTAN 3 PUTA NA DAN OD DANA INSEMINACIJE.
PRE DRUGE TRUDNOCE SMO ODRADILI SVE ANALIZE ZA BRACNI STERILITET/VIRUSE,HORMONE,SVE MOGUCE BRISEVE,POSTKOITALNI TEST,SPERMOGRAM,LAPAROSKOPIJA ITD/,SVI NALAZI SU UREDU SEM POSTKOITALNOG TESTA,PA JE IZ TOG RAZLOGA I RADJENA INSEMINACIJA.PRE INSEMINACIJE JE SUPRUGA PRIMALA DEKSAZON,AB..........
DA LI NEKO ZNA ZASTO STAJE RAST PLODA U MATERICI,AKO SU SVI NALAZI UREDU?AKO NEKO IMA SLICNOG ISKUSTVA,NEKA NAM PISE.SPREMAMO SE ZA NAREDNE TRUDNOCE,ALI NEZNAMO DA LI CE NAM SE MISEDI DESAVATI U NEDOGLED.SEM OVE DVE TRUDNOCE/MISEDA/SUPRUGA NIJE IMALA TRUDNOCA.CIKLUSI SU UREDNI.......ZAHVALNI SMO VAM NA SVAKOM PISMU
ZASTO MISEDI.............
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Zdravo! Imala sam slicno iskustvo vasem pa vam se javljam da bih vas ohrabrila i dala podrusku! Naime, imala sam takodje dva misseda, oba u 7 nedelji trudnoce, jedan u septembru prosle a drugi u januaru ove godine. Oba puta sam ostala prirodnim putem u drugom stanju. Radila sam sve moguce analize i sve je bilo uredu. Prosla sam kroz pakao i velike psihicke krize da bi letos opet ostala u drugom stanju i sada sam 4 mesec i doktori kazu da je sve uredu, da se bebica lepo razvija i da se nada da cu uspesno izneti ovu trudnocu. I dalje sam jako uplasena i krajnje skepticna jer sam u samom startu imala komplikacije (kontrakcije, jake mucnine, pa opet kontrakcije, sada kandida). Iskreno vas razumem i nadam se da cete i vi kao i ja uspeti da prevazidjete krizu i naravno imati bebu. Bar znate da niste jedini i da ima nade, sve najbolje! Ena 

Re: ZASTO MISEDI.............
mised napisao: NA GENETSKOJ ANALIZI PLODA/GENETSKI ZDRAVO DETE/ USTANOVLJENO JE DA JE PLOD BIO MRTAV PRE KRVARENJA 3 DANA.
Najcesci uzroci spontanih pobacaja u ranoj trudnoci su genske mutacije, hromozomske aberacije i infekcije.
Detetu nisu pronadjene hromozomske aberacije, ali genske mutacije su te koje dovode do ranog pobacaja.
Samo glavu gore i pokusavajte ponovo.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 1:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zdravo mised,
Imala sam ne bas slicno iskustvo- tri neuspele vantelesne. Trenutno radim analize koje se rade posle trece neuspele IVF ili kod zena koje prirodnim putem ostaju trudne a dolazi do misseda. Analise su ispitivanje zgrusavanja krvi, odredjena antitela, kariotipizacija, par hormona i odredjeni testovi nivoa secera u krvi. I naravno histeroskopija ( snimanje samo unutrasnjosti materice ). Mozda ste i radili neke od ovih analiza a ako ne mozda se odgor bas tu negde i krije.
Zelim vam srecu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Imala sam ne bas slicno iskustvo- tri neuspele vantelesne. Trenutno radim analize koje se rade posle trece neuspele IVF ili kod zena koje prirodnim putem ostaju trudne a dolazi do misseda. Analise su ispitivanje zgrusavanja krvi, odredjena antitela, kariotipizacija, par hormona i odredjeni testovi nivoa secera u krvi. I naravno histeroskopija ( snimanje samo unutrasnjosti materice ). Mozda ste i radili neke od ovih analiza a ako ne mozda se odgor bas tu negde i krije.
Zelim vam srecu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrav
KETY
KETY
da li je neko radio ove analize?????
Ja sam preko interneta saznala da od analiza treba da se uradi:
nk celije,antinuklearna antitela ,antitiroidna antitela,
anti dna antitela,antikardiolipinska antitela,
lupus antikoagulans,homocistein,,faktor 5 leiden,
faktor 2 protrombin,antitrombin 3,mthfr,protein s, protein c,
kariotip oba partnera ,hla tipizacija...........
tu su i analize:se ,kks,suk,ogtt,bilirubin,ast,alt,ggt,ldh,alp,urea,kreatinin,aptv,mali koagulogram,torch....
zanima me da li je neko radio ove analize?
da li znate gde mogu da se urade,da li se rade preko uputa ili privatno?
ja sam iz manjeg mesta i kod nas nemogu da saznam.puno hvala na svakom iskustvu.
nk celije,antinuklearna antitela ,antitiroidna antitela,
anti dna antitela,antikardiolipinska antitela,
lupus antikoagulans,homocistein,,faktor 5 leiden,
faktor 2 protrombin,antitrombin 3,mthfr,protein s, protein c,
kariotip oba partnera ,hla tipizacija...........
tu su i analize:se ,kks,suk,ogtt,bilirubin,ast,alt,ggt,ldh,alp,urea,kreatinin,aptv,mali koagulogram,torch....
zanima me da li je neko radio ove analize?
da li znate gde mogu da se urade,da li se rade preko uputa ili privatno?
ja sam iz manjeg mesta i kod nas nemogu da saznam.puno hvala na svakom iskustvu.
Pozdrav za sve! Evo i ja se pridruzujem ovoj temi jer sam i ja imala Missed u 10 nedelji u septembru ! Razlog mi nije poznat ,samo si mi rekli da svi spontani koji se dese do 3 meseca je prirodna selekcija tj. jednostavno organizam izbaci plod jer se ne razvija dobro.Receno mi je da se neoterecujem i ne radim nikakve analize jer odgovor necu naci!!!
Proslo je tri meseca od tad i polako se oporavljam .Skupljam snagu da ponovo ostanem trudna.
Htela bih da zamolim sve koji su prosli kroz ovaj pakao da mi napisu posle koliko dana od Misseda su dobili prvu menstruaciju ?
Proslo je tri meseca od tad i polako se oporavljam .Skupljam snagu da ponovo ostanem trudna.
Htela bih da zamolim sve koji su prosli kroz ovaj pakao da mi napisu posle koliko dana od Misseda su dobili prvu menstruaciju ?
Ako je neka uteha, ja sam od 5 trudnoca imala dva missed-a, poslednji u junu mesecu ove god. Drugi put nisam imala kiretazu jer se organizam sam izbacio, krvarenje je trajalo kao malo jaca menstruacija i sledecu menstr sam dobila nakon 35 dana (inace ciklusi su mi na 29). I na kraju posle prve menstruacije sam ostala slucajno i ne nadano u drugom stanju i sad sam 5-ti mesec. Samo hrabro i strpljivo. Sve najbolje.