hoce li se neko pozabaviti hipotenzijom
hoce li se neko pozabaviti hipotenzijom
Sta raditi narocito leti kada covek ima uzasno nizak pritisak.Do sada mi nije smetao ali u poslednje vreme (verovatno sa godinama,35) pocinje da otezava zivot.Prosecan pritisak je inace oko 100/60,medjuti cesto silazi i na 80/50. Znam,piti puno tecnosti, ali ne pomaze.?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Slano, gazirano, kofein - a po mogucstvu i napici kao sto su Guarana i slicni. Lekovi tipa Ditamina i Efortila se ne mogu naci u apotekama. Postoje efedrinski magistralni preparati, oni lekovi koji se prave u apotekama, mozete se raspitati za njih.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala na savetu!
Ne znam za ove preparate,kardiolog mi je preporucio ali neurolog nije za to.Da li mogu da izazovu neku stetu u organizmu?Inace od ovog leta sam usla u stanje anksioznosti pracena panicnim strahom.Psihijatar nije bio za to da koristim antidepresive vec samo bromazepan.
Da li hipotenzija moze osim kolabiranja da izazove neku bolest?

Da li hipotenzija moze osim kolabiranja da izazove neku bolest?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja takodjer imam permanentno nizak krvni pritisak.U koje god doba dana ili noci ga izmjerim iznosi 80/60 i to mi bar za sada nepravi neke smetnje.Medjutim moje pitanje bi bilo,da li je zaista moguce imati tako nizak krvni pritisak a da je pracen srcanom aritmijom?Kardiolog mi je preporucio 24h holter monitoring,sto sam i nosila.Nalaz je sljedeci:U toku 24 satnog holter monitoringa registrujem normalni sinusni ritam sa povremenim epizodama sinusne tahikardije frekfence do180 u minuti u toku svakodnevnih aktivnosti,registrujem povremenu supraventrikularnu ektopicnu aktivnost. Zakljucak:Epizode sinusne tahikardije,preporucujem Metoprolol 12,5 mg 2x1.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
@Femme
Na zalost, moguce je da imate i hipotenziju i epizode tahiaritmija, a sto je jos nezgodnije, lek koji Vam je ordiniran moze dodatno da obori pritisak. Postoji klasa lekova koji podizu pritisak, ali nisu registrovani na nasem trzistu. Ponovo - NA ZALOST - ni njih ne mozete da koristite bez odobrenja nadleznog interniste.
Predlazem ponovo magistralne efedrin preparate, uz konsultaciju kardiologa.
Na zalost, moguce je da imate i hipotenziju i epizode tahiaritmija, a sto je jos nezgodnije, lek koji Vam je ordiniran moze dodatno da obori pritisak. Postoji klasa lekova koji podizu pritisak, ali nisu registrovani na nasem trzistu. Ponovo - NA ZALOST - ni njih ne mozete da koristite bez odobrenja nadleznog interniste.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Puno vam hvala na odgovoru/savjetu.Imala bih jos samo jedno pitanje koje se odnosi na moju aritmiju a glasi:Da li je moguce da je aritmija produkt visokog nivoa cholesterina u krvi?Posto imam izrazito povecan nivo cholesterina ,cak ga i medikamentalno smanjujem (Simvastatin 20mg na dan).S obzirom na moju visinu 172cm i kilazu 63kg ne bi bas trebao biti toliko visok,misljenje je ljekara.dr ivica napisao:@Femme