Osecam krchanje u plucima-kao rad creva samo se necuje

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
Garavi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 9:10 am

Osecam krchanje u plucima-kao rad creva samo se necuje

Post od Garavi »

Ovo osecam od pre par dana i bas se pitam sta li je.Nisam hteo odmah da pitam,rekoh da prvo vidim da ne umisljam.Ali evo sta osecam-povremeno kao da mi krci nesto tj kao da osecam premestanje vazduha iz jednog u drugi deo pluca.Nista se ne cuje,nesto kao kada vam slabije krce creva pa se osecaju vibracije.Ne osecam bol.Nisam bio bolestan.Sta je jos bitno da naglasim-recimo da ovo ne osecam pri jacem disanju vec u mirovanju kada plitko disem.I to samo sa leve strane u predelu srca(nemam srcanih tegoba).I te vibracije koje osecam dosta su ogranicene.Ne konzumiram alkohol,cigare,narkotike,tezina 90,a visok sam 185cm,23 godine,nemam astmu i nisam do sada bio alergican na polen i sl.Moram jos jednom da naglasim da mi sve ovo sto osecam ne lici na srcani problem.U sustini znam da je najbolje da odem kod lekara,student sam pa bih mogao u polikliniku,ali nemam bas dobro iskustvo sa lekarima u poliklinici,a preostaje mi neki privatnik,ali do tada praticu jos malo sta se desava jer mi se cini da bi mi rekli da je prehlada,virus,da sam pio hladno,a u sustini ovo mi se nije ranije desavalo...Cime se snimaju pluca,rentgen ili ultra zvuk?U sustini nije ovo nesto strasno,samo da se ne razvije nesto vece :roll: Javicu
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Rendgen - posle pregleda. Poliklinika nije bauk :)

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Garavi
Novi član
Novi član

Post od Garavi »

Thanks.I sada dok sam gledao film osetio sam vise puta opisanu stvar.Koj li mi je andrak stvarno mi nije jasno.Znam da bi trebao da idem na pregled,ali sacekacu najverovatnije par dana,mozda se povuce samo :-?
Garavi
Novi član
Novi član

Post od Garavi »

Smanjili se simptomi.Osetim samo pri dubokom udisaju na samom kraju kada udahnem.
Odgovori