VES(2005-...)

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
w
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 7:08 pm

VES(2005-...)

Post od w »

Da li je moguce da posle 2,5 godine od pojave prvih simptoma,bolest,ako je imam,nije napredovala?Na prvom pregledu su mi konstatovane VES, a nalaz je glasio:
PULMO:patoloski nalaz neupadljiv.COR:akcija srca ritmicna,sa prisutnim retkim ES tokom duze auskultacije.TA:130/80.EKG:sinusni ritam,normalna osovina,rr`V1,2,bez poremecaja ST-T segmenta.Pojedinacne VES.Tokom 5-minutnog monitoringa registrovane 4 VES.Terapija je bila Propranolol 2x1/4 i Xanax 0,25.
Posle tog pregleda nista se dramaticno nije dogadjalo,aritmije sam cas imao,cas nemao,smenjivale su se periodicno na po mesec-dva-tri.Od jedne do 50-ak dnevno,bez obzira na aktivnost,jedino ih nemam kad lezim.Najcesce se javljaju dok se saginjem (osecam kao da mi srce visi),dok sedim nagnut i dok pokrecem grudni kos u stranu(kako ovo glupo zvuci!).Ima li neko ovakve cudne siptome?Drugi pregled me je razuverio da sam bolestan,ali na kratko.Uradjen mi je i ultrazvuk i sve je ok.Receno mi je: "99,9%" nemas srcano oboljenje,nema potrebe da dalje istrazujes(Holter,Ergometrija).Meni se to,da budem iskren,i ne radi.Ali,aritmije su postale sastavni deo mog zivota.Nemam ja nista protiv da njih bude dok je i mene,ako nisu znak neke bolesti.Nije mi jasno kako je moguce da mi se u jednoj prilici kad radim odredjenu stvar(perem auto,npr.) jave,a posle mesec dana kad radim to isto,ne jave,ako su znak neke bolesti?Da napomenem da bukvalno nemam nijedan simptom osim samih aritmija-ni malaksalost,ni zadihanost,ni umor,ni vrtoglavicu,a nemam ni otezano disanje usled panike,ma nista,nista...Pozdrav svima!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Nastavite normalan zivot (bez merenja pulsa, osluskivanja srca...), uz kontrole kardiologa jednom godisnje.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako smem da izrazim misljenje i nadu, mislim da je "drbgd" kardiolog! Ukoliko je to zaista tako, molim kolegu da to slobodno unese u svoj profil i potpis, jer to neizmerno puno znaci pacijentima koji se obracaju za pomoc na forumu.

Nadam se da sam u pravu, raduje me sto se neko kompetentan pridruzio da pomogne.

Svima sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
w
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 7:08 pm

Post od w »

drbgd napisao:Nastavite normalan zivot (bez merenja pulsa, osluskivanja srca...), uz kontrole kardiologa jednom godisnje.
Da li mislite da aritmije mogu da poticu od nekog drugog oboljenja?Zaista ne trazim neki novi razlog da se brinem,jednostavno ih,iz svog neznanja,ne shvatam.Hvala,u svakom slucaju i pozdrav!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Za vas je najvaznije da prestanete da se smatrate bolesnim. Vase smetnje najverovatnije pripadaju neurozi, iscakivanju preskoka srca.
Inace, VES su kod vas najverovatnije bile porekla nedovoljno lecene virusne infekcije (prehlade) koje ne bi bilo lose da izbegavate.
Odgovori