Molim vas

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
TeaPg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 12:52 am

Molim vas

Post od TeaPg »

zanima me da li se mozhe urinokulturom ustanoviti da li neko ima kandidu bakteriju u genitalijama...Nalaz sam radila ok je, nijesu izolovane patogene bakterije....
Nemam tipichne simptome kandide, ali sam primijetila dosta pojachano bijelo pranje (to je uobichajeno za mene).Od kandide sam ranije patila, ali evo vec 2 godine da kucnem ni traga ni glasa od nje...Da li nalaz papa testa mozhe da pokazhe prisutnost kandide, ili ipak treba uraditi vaginalni i cervikalni bris...Unaprijed zahvalna...
Milka Cokolada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 2:07 pm

Post od Milka Cokolada »

Candida albicans je patogena gljivica i dokazuje se pomocu pregleda vaginalnog brisa koji se uzima prilkom ginekoloskog pregleda. Spada u grupu VI, tj. zadnju grupu cistoce. Lijecenje je vrlo jednostavno, pomocu vaginaleta ili kreme Canesten. To ti da ginekolog, odnosno propise, pa podignes u apoteci. Od simptoma su izrazeni svrab, bjelicasto sirasti gusti sekret, te crvenilo i natecenost vulve.
U urinu se ne dokazuje prisustvo bilo kojih mikroorganizama iz vagine. Potrebno je otici na ginekoloski pregled.
TeaPg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 12:52 am

Post od TeaPg »

Juche ujutro sam radila vaginalni i cervikalni bris na bakterije i stepen chistoce..Nocas su mi javili da nema bakterija, a stepen chistoce je izmedju drugog i treceg...Ujutro idem po nalaze. Morala sam da vam javim ;)
Odgovori