J&B napisao:MOLIM VAS ZA POJASNJENJE OVAKVE DIJAGNOZE, DOBIJENE NAKON URADJENOG CT SKENERA GORNJEG I DONJEG ABDOMENA.
TAKODJE JE NAVEDENO I: INFILTRATION HEPATITIS
U ISCEKIVANJU BRZOG ODGOVORA MNOGO SE ZAHVALJUJEM I STREPIIIIIM

Izvinjavam se zbog nabrzinu POGRESNO napisane/postavljene teme
DG nakon CTa gornjeg abdomena (ne i donjeg)je:
INFILTRATIO HEPATIS
CARCINOMATOSIS PERITONEI
Radi se o rezultatima moje majke (46 godiste).
Naime, zbog ucestalih bolova zeluca (barem je mislila da je to) javila se lekaru opste prakse koji ju je uputio na pregled kod abdominalnog hirurga koji je naravno trazio da odradi UZ i CT i KKS. Rezultate je dobila juce i posto kod hirurga treba da ide u petak, 02.11. ne mogu biti NIMALO mirna, jer je ono sto sam naknadno, pretrazivanjem neta i razgovorom sa doktorima (poznanicima)saznala, da je DG veoma ozbiljna, da se verovatno radi o karcinomu trbusne maramice, uz njihovo pitanje: ''Kada je operisana? Gde joj je bio primarni karcinom?''
KATASTROFA!!! UTRNULA SAM OD SOKA!!!
Moja majka nikada nista nije operisala i utoliko je moj strah mnogo veci jer mislim da operacija u tom slucaju nije moguca ako se radi o metastazi.
Ako je tako, gde bi mogao biti primarni karcinom? Da li je mozda na jetri? Sta znaci INFILTRATIO HEPATIS?
Da napomenem i to da je aktivan pusac, da joj je apetit normalan, nikada nije jela previse, stolica uredna i nije krvava, na tezini jeste izgubila nesto malo.
MOLIM VAS za odgovor/savet/iskustvo ako neko bilo sta zna o ovakvim slucajevima.