Frenulum! Njegovo nastajanje i odstranjivanje

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Frenulum! Njegovo nastajanje i odstranjivanje

Post od make-up artist »

Ja sam ga licno u 21 na maksilofacijalnoj odstranila kod prof. Zorke Milosevic.Bolelo je uzas.Bila sam usivena kao frankenstajn i otecena kao pcelarski pripravnik.Esad vredelo je zarad cega ne znam. Ali kada sam kasnije otisla kod stomatologa skrenuo mi je paznju proteticar da imam gami smile(sitni zubici prekriveni desnima,plasticno objasnjeno,zubi Ala Ceca Slavkovic) pa sam i to kod dr. Tihane odstranila.Isto bolelo i dugo trajalo bez prekida 4h. rece posledica ne odstranjenog frenuluma na vreme.E sad kada je najbolje ga odstraniti , u kojoj godini? i dali je gen. nasledan,moja cerka ima frenulum ,resica joj je skoz do desni jedinica bas kao i meni sto je bilo,mozda se povuce ako ne kada je najbolje odstraniti. :(
tu sam da vam savet dam
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm

Post od Milka R »

Postovana gospodjo,to se u 21. veku radi hirurskim elektrokauterom i traje 2. minuta!!!Potrudite se da idete u savremeno opremljene ordinacije.Frenulum moze i nemora da smeta kod govora,eventualno higijene...ako smeta,skida se bilo kada.
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

Milka R napisao:Postovana gospodjo,to se u 21. veku radi hirurskim elektrokauterom i traje 2. minuta!!!Potrudite se da idete u savremeno opremljene ordinacije.Frenulum moze i nemora da smeta kod govora,eventualno higijene...ako smeta,skida se bilo kada.
Cemu cinizam, draga gospodjo nisam iz pecine izasla pa zasla na maksilofacijalnu, bilo to u 21 veku, verujem da postoji nova metoda ,ja sam samo prenela svoje iskusto
tu sam da vam savet dam
Milka R
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milka R »

Naravno da nema nikakvog cinizma,niste me dobro shvatili!Meni je samo krivo a smatram i pacijente krive zbog toga sto dopustaju doktorima takvo ponasanje i razmisljanje da je narod stoka pa mora sve da trpi.Kakva crna velika usivanja i krvarenja,pa nismo u klanici!Dopustili ste da se uce na vama a niste ih ni pitali zasto to rade! Pozdrav i ne ljutite se,ja sam mozda suvise iskrena! :wink:
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

Milka R napisao:Naravno da nema nikakvog cinizma,niste me dobro shvatili!Meni je samo krivo a smatram i pacijente krive zbog toga sto dopustaju doktorima takvo ponasanje i razmisljanje da je narod stoka pa mora sve da trpi.Kakva crna velika usivanja i krvarenja,pa nismo u klanici!Dopustili ste da se uce na vama a niste ih ni pitali zasto to rade! Pozdrav i ne ljutite se,ja sam mozda suvise iskrena! :wink:

ma sve ok, nema ljutis :wink: :wink: :wink: Ali mene muci sto ga i moja cerkica ima, i stvarno mi nijedan oralni hirurg nije spominjao laser kao opciju,ako znate gde se ta matoda radi molim vas mi posaljite kontakt tel, unapred hvala pozdrav i vama draga Milka
tu sam da vam savet dam
Milka R
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milka R »

Genetika je kriva za mnoge stvari a to savremeno odstranjivanje znam da postoji samo u ordinaciji gde ja radim a to je na Svetom Stefanu... :oops: Gde ima jos,mislim u Zepter klinici,pozovite ih! 8)
Odgovori