Posle duze vremena bezuspesne borbe sa 3.grupom v.s uradjeni su mi brisevi na chlamidiju,mikoplasmu i ureaplasmu od cega je ureplasma bila pozitivna.Dobila sam terapiju dovicin 10 dana ujutru i uvece nakon cega je situacija ostala nepromenjena tj.sekret je i dalje isti.Interesuje me ako je ova bakterija duze prisutna da li ostavlja posledice na reproduktivni sistem,imam 23 godine i jako se bojim da necu moci da zatrudnim zbog toga,i na koji nacin moze da se proveri prohodnost jajovoda???.
.....................Unapred zahvalna..................................................
Ureaplasma urelyticum
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kod svih transmisivnih obolenja ( seksualno prenosivih), vazno je istovremeno leciti i partnera. Inace tek bris na Ureaplasmu, moze dati odgovor da li i dalje je prisutna ili ne, jer povecan vag.sekret nije prouzrokovan samo prisustvom UU.
Prohodnost jajovoda se moze izvrsiti na vise nacina, ono sto je u svetu, a i kod nas uobicajeno je dijagnosticka laparoskopija. Ostale metode nisu sasvim pouzdane za dijagnozu.
Prohodnost jajovoda se moze izvrsiti na vise nacina, ono sto je u svetu, a i kod nas uobicajeno je dijagnosticka laparoskopija. Ostale metode nisu sasvim pouzdane za dijagnozu.