streptokok beta heamoliptikus

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Milli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 24, 2007 1:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

streptokok beta heamoliptikus

Post od Milli »

Imam 30 godina i već poslednja tri puta cervikalni i vaginalni bris pokazuju prisustvo bakterije streptokok beta heamoliptikus. Naravno, poštujem prepisanu antibiotsku terapiju, ali mi nije jasno kako ne mogu da se rešim ove "moje" bakterije. Zar i ova bakterija spada među one koje se teško leče kao esherihia ili je to kod mene tako? Interesuje me kako se dobija ova bakterija? Da li vaginalnim putem je uneta ili (pošto radim u školi i u stalnom sam kontaktu sa đacima) je moguće da sam je dobila od nekoga ko je bio prehlađen, pa se ona raširila po organizmu? Ne boli me grlo ali mislim da su mi malo uvećane neke žlezde na vratu. Uradiću bris grla sledeći put ali pretpostavljam da će ponovo biti pozitivani i cervikalni i vaginalni brisevi.
Ako neko zna da mi odovori unapred hvala.
Milli
Novi član
Novi član

Post od Milli »

Ako može i zna neka mi neko barem ostavi link na stranicu na internetu na kojoj mogu pročitati više o ovome što me interesuje, jer jedino što sam ja našla je o angini izazvanoj ovom bakterijom.
Još jednom unapred hvala.
Milli
Novi član
Novi član

Post od Milli »

E sad sam skroz zbunjena!
Ja sam očekivala da će brisevi (cerv i vag) biti pozitivni i da ću dobiti neku jaču terapiju (inekcije ili nešto slično) ali meni doktorka samo prepisa Laktovag vaginalete pa kad dobijem (za 15-ak dana) da se javim. Inače zaista imam poverenja u doktorku i ovo to ne dovodi u pitanje ali sam zbunjena. Posebno što suprug i ja radimo na dobijanju potomstva i imamo jednu neuspešnu trudnoću iza nas baš zbog bakterija kako nam je rečeno. Pronašla sam na internetu da ova bakterija može da izazove uginuće ploda.
Sutra će mi biti i rezultat brisa grla pa ako nešto pokaže ne znam ni šta bih sa tim. Da li da nosim lekaru opšte prakse ili kome?
Ništa mi nije jasno. Ne znam šta da mislim, ni šta da radim.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Sad nisam bas sigurna koliko infekcija grla ima veze sa infekcijom vaginalnog dela.Laktovag je za obnavljanje flore i preporucuje se posle uzimanja puno antibiotika,koji ubijaju sve.I dobro i lose...
Sacekajte sve rezultate,poslusajte doktorku,obnovite malo svoju floru i imunitet,pa onda ponovo bris.Za mesec-dva nece nista propasti,a vazno je da se resite bakterije na sto pametniji nacin
Pozdrav
Milli
Novi član
Novi član

Post od Milli »

Hvala na odgovoru.
Poslušaću doktorku naravno samo pokušavam da nađem neke odgovore i možda i malo filozofiram.
U svakom slučaju kao što rekoh hvala na odgovoru.
Odgovori