Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Elem, imam 27 god. i jos kao klinac su mi kardiolozi konstatovali WPW Sindrom (bez tahikardija) .. meni to uopste nije predstavljalo nikakv problem niti smetnje .. kontrolisem to povremenim pregledima (poslednji radjen pre nekih mesec-dva na KBC Bezanijska kosa).
Medjutim, primetio sam recimo da mi se cesto puta desi .. kao neki "bol" u predelu oko srca (tipa kada se umivam .. sagnem se .. i kad se ispravim onda nastane..) koji je kratkotrajan (oko par sekundi traje) gde recimo tokom trajanja tog, ajd nazovimo "grca" kada bih pokusao da udahnem sa svakim udahom bol se manifestuje a udah sam po sebi je jako plitak ... Tog problema se resim tako sto tih par sekundi jednostavno ne udahnem i to prodje .. posle bude sve skroz ok kao da se nije ni desilo .. pa me zanima .. koji mi je djavo?
Svim lekarima kojima sam pomenuo to bilo je u fazonu .. "ma nije to nisa..." i to je to ..
Opis Vasih bolova skoro u potpunosti odgovara bolu priraslica plucne maramice (adhezije pleure), verovatno udruzenom i sa bolom poreklom od medjurebarnih nerava i misica (interkostalna mioneuralgija). Bol takve prirode je benigni, nije potrebno posebno lecenje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.