Dilema - most ili proteza

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Anastazija Biverhauzen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 12:10 pm

Dilema - most ili proteza

Post od Anastazija Biverhauzen »

Moj suprug ima paradontozu i nekoliko poveđenih zuba zbog iste. Sada bi hteo da uradi protetske radove, međutim u dilemi je da li je, s obzirom da će ga paradontoza pratiti i dalje najverovatnije, bolje uraditi most (za koji postoje uslovi) ili je bolje uraditi protezu, parcijalnu ili kakvu već. Stomatolog je dao svoje mišljenje ali mi bi hteli da čujemo još nečije.
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milka R »

A da prvo izleci paradontopatiju? 8)
carolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 12:00 am

Re: Dilema - most ili proteza

Post od carolija »

Anastazija Biverhauzen napisao:Moj suprug ima paradontozu i nekoliko poveđenih zuba zbog iste. Sada bi hteo da uradi protetske radove, međutim u dilemi je da li je, s obzirom da će ga paradontoza pratiti i dalje najverovatnije, bolje uraditi most (za koji postoje uslovi) ili je bolje uraditi protezu, parcijalnu ili kakvu već. Stomatolog je dao svoje mišljenje ali mi bi hteli da čujemo još nečije.
Bazirati bilo kakav rad na parodontopaticnim zubima je neozbiljno.
Dakle prvo je potrebna terapija spec. parodontologa, kao priprema z a protetiku.
Sve zapravo ovisi u kom je stupnju izrazena parodontopatija koji zubi su u pitanju , kakv je raspored , da li mogu ostati u ustima ili ne, sve to diktira da li ce moci mobila ili fixna. To nisu opcije za koje se moze reci "ovu hocu-ovu necu", vec nakon konsulatacije sa parodontologom i pregleda stanja u ustima samog stomatologa koji bi radio protetiku, dakle odluka koja ce se donijeti.
dr stom.
Mladen88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2007 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

!

Post od Mladen88 »

Bolje da sacuva zube sto duze moze jer drugih nece biti .
Odgovori