slivanje sekreta iz nosa u grlo!!!
slivanje sekreta iz nosa u grlo!!!
DA li sekret iz nosa koji se sliva u grlo moze da izaziva neprijatan zadah iz usta?Uopste kako je to i moguce, da li je to "normalno"?Kako i da li moze to da se izleci??? 

I meni se cini da je to povezano. Dugo vec imam zadah u ustima i uzasno sam nesrecna zbog toga. Imam paradontozu, ali je pod kontrolom, redovno idem na ciscenje gingivalnih dzepova, cak sam radila i operativno lecenje donjih zuba. Perem zube, koristi konac, struzem jezik, ispiram usta hidrogenom i cajem od zalfije. Sve sam moguce isprobala i dolazim do zakljucka da je mozda bas to postnazalno slivanje uzrok jer mi stomatolog kaze da ne bi trebalo da je paradontoza uzrok, nije u tom stadijumu. Sta mi savetujete? Hvala.
PA NARAVNO DA JE TO UZROK!!! sad treba da se vidi zashto dolazi do tog slivanja,da li je alergija,to treba da se lechi,mozhda je problem za refluxom zeludca,bakterije u nosu ili grlu dakle za to mora da se ode kod ORL DOKTORA na kompletan pregled! ALI UZROK ZADAHA je 100 % slivanje sekreta,pa uzmite pljunite taj sekret u neku flashu koja nema miris,zatvorite je i posle nekog vremena otvorite i pomirishite.. muka tje vam pripasti!