slivanje sekreta iz nosa u grlo!!!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dadap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 31, 2006 7:54 pm

slivanje sekreta iz nosa u grlo!!!

Post od dadap »

DA li sekret iz nosa koji se sliva u grlo moze da izaziva neprijatan zadah iz usta?Uopste kako je to i moguce, da li je to "normalno"?Kako i da li moze to da se izleci??? :roll:
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

I meni se cini da je to povezano. Dugo vec imam zadah u ustima i uzasno sam nesrecna zbog toga. Imam paradontozu, ali je pod kontrolom, redovno idem na ciscenje gingivalnih dzepova, cak sam radila i operativno lecenje donjih zuba. Perem zube, koristi konac, struzem jezik, ispiram usta hidrogenom i cajem od zalfije. Sve sam moguce isprobala i dolazim do zakljucka da je mozda bas to postnazalno slivanje uzrok jer mi stomatolog kaze da ne bi trebalo da je paradontoza uzrok, nije u tom stadijumu. Sta mi savetujete? Hvala.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

PA NARAVNO DA JE TO UZROK!!! sad treba da se vidi zashto dolazi do tog slivanja,da li je alergija,to treba da se lechi,mozhda je problem za refluxom zeludca,bakterije u nosu ili grlu dakle za to mora da se ode kod ORL DOKTORA na kompletan pregled! ALI UZROK ZADAHA je 100 % slivanje sekreta,pa uzmite pljunite taj sekret u neku flashu koja nema miris,zatvorite je i posle nekog vremena otvorite i pomirishite.. muka tje vam pripasti!
Odgovori