Nemam redovne menstruacije, a zelim bebu!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
zeljkans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 07, 2007 7:12 pm

Nemam redovne menstruacije, a zelim bebu!

Post od zeljkans »

Imam 25 godina u braku sam vise od godinu dana, nikada nisam imala redovne menstruacije, nekada nedobijem i po 2-3 meseca, a zelim da zatrudnim. Moja doktorka je trazila da uradim bris cerfiksa i taj nalaz je bakterioloski negativan i gljivice nisu nadjene i takodje sam radila hormonske analize i to deveti dan ciklusa, mada sam cula da to treba da se radi treci dan, medjutim doktorka kaze da moze i deveti dan, jer ionako nemam redovan ciklus i da nije toliko bitno. Rezultati su sledeci: Estradiol 67.25pg/ml
FSH 9.9 mlU/L
LH 20.65 mlU/L
prolaktin 13.0 ng/ml i
testosteron 1.0 ngl/L
Uz to, receno mi je da su mi jajnici blago cisticni zbog toga sto nemam redovno menstruaciju i materica mi je malo zavaljena u stranu.....
Pila sam primolut nor, izvinjavam se ako nisam ispravno napisala naziv, nakon cega sam dobila menstruaciju, ali mi je receno da i dalje necu imati redovne cikluse. Rezultate hormonskih analiza tek treba da nosim kod doktorke.....molim za misljenje, unapred hvala
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

A da li si pokusala da zatrudnis pa ti ne uspeva.
Ako je tako onda verovatno postoji neki problem a ako se ti samo plasis da je to problem za zacece gresis jer ja nikada nisam imala redovne cikluse pa sam rodila dete bez bilo kakvih intervencija cak neplanirano.
Slika
zeljkans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 07, 2007 7:12 pm

Post od zeljkans »

Pa godinu i vise imam odnose bez zastite, tj pokusavam da ostanem u drugom stanju...
barbara-ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 1:31 pm

Post od barbara-ns »

draga zeljkans...znam kako se oseca....imam aposlutno isti problem i 30!! mi je god......i imam iste nalaze kao i ti...ali optimisticna sam.....valjda kada se najmanje nadamo to se desi!! tako da, pokusaj da ne brines i cekaj......veruj da znam kako ti je!!!..upravo sam na terapiji primoult-nora......i nekako nadam se da ce sve biti ok poslije ove terapije......drzim ti fige i nastavi raditi pa videces da ce test biti pozitivan uskoro!!
barbra
barbara-ns
Novi član
Novi član

Post od barbara-ns »

draga zeljkans...znam kako se oseca....imam aposlutno isti problem i 30!! mi je god......i imam iste nalaze kao i ti...ali optimisticna sam.....valjda kada se najmanje nadamo to se desi!! tako da, pokusaj da ne brines i cekaj......veruj da znam kako ti je!!!..upravo sam na terapiji primoult-nora......i nekako nadam se da ce sve biti ok poslije ove terapije......drzim ti fige i nastavi raditi pa videces da ce test biti pozitivan uskoro!!
barbra
barbara-ns
Novi član
Novi član

Post od barbara-ns »

barbra
barbara-ns
Novi član
Novi član

Post od barbara-ns »

barbra
barbara-ns
Novi član
Novi član

Post od barbara-ns »

barbra
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ako pokusavate da ostanete u drugom stanju vise od godinu dana, a ne uspevate ja mislim da bi trebalo da se obratite specijalisti,koji ce vas provesti kroz protokol ispitivanja da se otkrije uzrok,koji god bio...
SuzanaNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 02, 2007 1:40 am

Post od SuzanaNS »

Ni ja nisam imala redovan ciklus i posle dve godine pokusavanja sam ostala u drugom stanju...I to bas onda-kada o tome nisam vise ni razmisljala...Sada sam u trecem mesecu i to su tek sada utvrdili posto nisu mogli da odrede ni nedelju trudnoce jer mi je zadnja menstruacija bila 13.07.2007.
tako da se nadam da je i kod Vas sve isto tako i da nije neki veliki problem...Cmokic i opustite se :)
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Mila moja, ja mislim da bi tvoj dragi trebao da da spermogram i spermokulturu,pa ako sa njegove strane bude sve ok,da se samo opustis i prepustis slucaju. Ima puno u psihi. A to sto nemas menstruaciju nije to nista strasno,svaka zena moze ostati u drugom stanju i sve se moze resiti.Pisala sam o caju ocajnici koji regulise hormone, pokusaj sa njom,mada ti moram reci da je jako gorka i vrlo neprijatna ali vredi i pomaze.Srecno
Odgovori